Hvis særkullsbarna ikke vil samtykke til uskifte Hvis særkullsbarna ikke vil samtykke til uskifte

Avdødes særkullsbarn vil ikke alltid samtykke til at lengstlevende (steforelder) kan sitte i uskiftet bo. Det er da greit å ha en forståelse av hva alternativene er, og de økonomiske konsekvensene disse vil få.

Les innlegget
Er det lurt å sitte i uskiftet bo med særkullsbarna? Er det lurt å sitte i uskiftet bo med særkullsbarna?

Stadig flere gifter seg i voksen alder. Mange har barn fra tidligere forhold (særkullsbarn), og ingen felles barn. Dette reiser flere spørsmål, blant annet om arveplanlegging.

Les innlegget
Når samboeravtalen sier noe annet enn grunnboka Når samboeravtalen sier noe annet enn grunnboka

Samboere skal også ha trygge rammer rundt privatøkonomien. Det får de i samboeravtalen. Særlig viktig er avtalen når skjøtet/grunnboka viser annen eierandel enn hva som er reelt. Dette kan bli satt på spissen hvis den ene parten går konkurs.

Les innlegget
Krev spesifisert regning av håndverkeren Krev spesifisert regning av håndverkeren

Håndverkertjenesteloven har regler for hvordan prisen skal fastsettes og hvordan regningen skal se ut. Som forbruker kan du kreve at håndverkeren sender spesifisert regning.

Les innlegget
Skal du leie vaskehjelp? Dette bør du huske på Skal du leie vaskehjelp? Dette bør du huske på

Her er listen over hva du bør tenke gjennom før du skaffer deg vaskehjelp. Ikke minst er det nyttig å vite hvordan du går frem for å klage, om du ikke blir fornøyd med resultatet.

Les innlegget
Misfornøyd med studentboligen Misfornøyd med studentboligen

Utleieren har laget soverom rundt stuen slik at den er uten vinduer. Er dette lov? En student har sendt oss noen spørsmål om leiligheten han bor i.  

Les innlegget
Første dom om skjeggkre Første dom om skjeggkre

I november 2016 kom den første tingrettsdommen om skjeggkre. Saken ble ført av advokat Blerande Thaqi i HELP.

Les innlegget
Bedre forbrukervern i ny eierseksjonslov Bedre forbrukervern i ny eierseksjonslov

Forbrukernes rettssikkerhet styrkes i ny eierseksjonslov. Seksjonering vil i fremtiden forutsette at enheten oppfyller krav til lys, rømningsvei, med mer, etter plan- og bygningsretten. Slik er det ikke nå.

Les innlegget
Mobilitetsgaranti Mobilitetsgaranti

Det ligger i ordet at en mobilitetsgaranti er en garanti for at bileieren skal forbli mobil til tross for at det oppstår feil på bilen. De fleste norske bilimportører tilbyr en mobilitetsgaranti til sine kunder. Jeg vil her gi en kort oversikt over hva en mobilitetsgaranti (normalt) innebærer.

Les innlegget
Hva innebærer det å heve et kjøp? Hva innebærer det å heve et kjøp?

Vi kontaktes ofte av kjøpere som er så misfornøyde med varen de har kjøpt at de ønsker å heve kjøpet. Det skal noe til før man som kjøper har rett til å heve et kjøp i medhold av kjøpsloven eller forbrukerkjøpsloven. Vilkårene for heving går jeg ikke nærmere inn på her. Spørsmålet er hva man som kjøper egentlig krever når man krever å heve et kjøp.

Les innlegget