Kategori: Barn/familie

Tilbake til oversikten

Ny advokatlov -  kun for advokatene? Ny advokatlov - kun for advokatene?

Advokattimer er for dyre. Opinion avdekket nylig kr 1.100 som smertegrensen hos folk flest. Dette er langt under snittprisen klienter betaler, ca kr 1.570 (jf. Bransjeundersøkelsen 2014). I lørdagens DN delte administrerende direktør i HELP, Johan Dolven, sine tanker om ny advokatlov.  

Les innlegget
Hva kan advokaten bidra med i en barnesak? Hva kan advokaten bidra med i en barnesak?

Det å oppsøke advokat er ukjent for mange. Noen er usikre på hva advokater egentlig kan hjelpe til med, kanskje særlig for å unngå en langvarig konflikt. Ikke minst kan det være vrient å vite hvordan advokaten skal få oversikt over en hendelsesrik historie. Her kommer noen råd, først og fremst til deg som står midt i en barnesak.

Les innlegget
Kastet ut av kjæresten? Kastet ut av kjæresten?

Vi mottar av og til henvendelser som denne fra lesere av HELP-bloggen: "Jeg flyttet inn til kjæresten min i august med 2 barn under 18 år, det går desverre ikke... Han truer med å kaste oss ut før vi har noen annen plass å bo. Kan han det?" Selv om svaret kan være ja, tar det flere måneder å få noen kastet ut. Selve utkastelsen skal namsmannen stå for. 

Les innlegget
Barns beste – vårt samfunnsoppdrag! Barns beste – vårt samfunnsoppdrag!

Hvert år opplever mer enn 20 000 barn i Norge at foreldrene deres går fra hverandre. Mange av disse samlivsbruddene er konfliktfylte og påfører barna sosiale og psykiske skader. Dette er et stort samfunnsproblem. Derfor tok vi i HELP initiativ til prosjektet Goal for Children i april i år.

Les innlegget
Samvær for de minste barna Samvær for de minste barna

Vi møter en del foreldre som har veldig høye forventninger til hvor mye samvær de kan kreve med de minste barna. Når disse sakene ender i retten, må mange skru forventningene ned.

Les innlegget
"Dere er en utrolig bra gjeng" "Dere er en utrolig bra gjeng"

Aller helst vil jeg få tilbakemeldinger som denne fra kundene våre hver gang. Slik er det ikke alltid. Men også de negative svarene er verdifulle for oss.

Les innlegget
Illustrasjonsfoto Samliv kan avsluttes - foreldreskap er livslangt

Det er de samme gode foreldre som kjemper mot mobbing og for trygge skoleveier, som rammer sine egne barn ved å utsette dem for krangling og konflikt på hjemmebane.

Les innlegget
50 barnesaker på 1 år 50 barnesaker på 1 år

I samarbeid med UNICEF Norge arrangerer Goal for Children konferansen #denviktigstestemmen på Litteraturhuset i Oslo 9. september. Hensikten er å finne ut hvordan konfliktfylte samlivsbrudd kan reduseres. I dette blogginnlegget har vi snakket med Nils Arild Istad, som hadde over 50 barnesaker i domstolene i 2013. Det må være norgesrekord.

Les innlegget
Hva er advokatmekling? Hva er advokatmekling?

Advokatmekling er et forhandlingsmøte mellom partene med en nøytral tredjeperson som mekler. Advokaten skal med andre ord innta en nøytral meklerrolle, motsatt hva hun eller han vanligvis gjør.

Les innlegget
Hva betyr foreldreansvar? Hva betyr foreldreansvar?

Konflikt om foreldreansvar skyldes ofte at foreldrene ikke helt vet hva foreldreansvaret etter barneloven innebærer. Her kommer en liten innføring.

Les innlegget