Kategori: Samboer/ekteskap

Tilbake til oversikten

Ny advokatlov -  kun for advokatene? Ny advokatlov - kun for advokatene?

Advokattimer er for dyre. Opinion avdekket nylig kr 1.100 som smertegrensen hos folk flest. Dette er langt under snittprisen klienter betaler, ca kr 1.570 (jf. Bransjeundersøkelsen 2014). I lørdagens DN delte administrerende direktør i HELP, Johan Dolven, sine tanker om ny advokatlov.  

Les innlegget
Hva kan advokaten bidra med i en barnesak? Hva kan advokaten bidra med i en barnesak?

Det å oppsøke advokat er ukjent for mange. Noen er usikre på hva advokater egentlig kan hjelpe til med, kanskje særlig for å unngå en langvarig konflikt. Ikke minst kan det være vrient å vite hvordan advokaten skal få oversikt over en hendelsesrik historie. Her kommer noen råd, først og fremst til deg som står midt i en barnesak.

Les innlegget
Bør vi opprette ektepakt? Bør vi opprette ektepakt?

Selv om en rekke ektefeller velger å opprette ektepakt, er det vår erfaring at de fleste lar være. Spørsmål som gjerne melder seg for mange ektefeller er: hva er en ektepakt? Bør vi opprette ektepakt? Hva vil forskjellen være for oss om vi oppretter ektepakt eller ikke?

Les innlegget
For å unngå konflikt om eierforhold når samboere skiller lag, anbefaler HELPs advokater alltid samboerkontrakt. Eier samboerne boligen sammen?

Kun 26% av samboerne har samboeravtale (Opinion for HELP november 2014). Advokatene i HELP har mange pågående tvister om tidligere samboere eier den siste felles boligen sammen eller ei. Hvis svaret er ja, blir neste spørsmål: Med hvilken eierbrøk? Uten samboeravtale er disse spørsmålene ofte vanskelige å besvare.

Les innlegget
Kastet ut av kjæresten? Kastet ut av kjæresten?

Vi mottar av og til henvendelser som denne fra lesere av HELP-bloggen: "Jeg flyttet inn til kjæresten min i august med 2 barn under 18 år, det går desverre ikke... Han truer med å kaste oss ut før vi har noen annen plass å bo. Kan han det?" Selv om svaret kan være ja, tar det flere måneder å få noen kastet ut. Selve utkastelsen skal namsmannen stå for. 

Les innlegget
Gift eller samboer? Gift eller samboer?

Om man skal gifte seg eller ikke, avhenger naturligvis av svært mange andre faktorer enn det som skal være poenget her. Men hvis du foretrekker å bli forsørget, er det liten tvil om at du bør fri!

Les innlegget
Det viktigste i samboerkontrakten Det viktigste i samboerkontrakten

Mange tror at det vanligste blant samboere er at uansett hvem som betaler for det som anskaffes under samlivet, så skal verdien deles likt ved brudd. Det er ikke riktig. Likedeling må avtales aktivt i samboerkontrakten.

Les innlegget
Samboere uten kontrakt havner oftere i konflikt Samboere uten kontrakt havner oftere i konflikt

HELP Forsikrings advokater anbefaler alle samboere å inngå en samboeravtale. Mange konflikter etter samlivsbrudd kunne ha vært unngått, om flere hadde skrevet ned hva de eide da de ble samboere, hvem som eier den felles boligen, om begge eier like mye, og hvem som betaler ned gjeld.

Les innlegget
Advokatdugnad for samboere 1. desember Advokatdugnad for samboere 1. desember

Årets HELP-dag handler om å få flest mulig samboere til å inngå samboerkontrakt etter å ha rådført seg med advokat. For femte gang bruker våre advokater én hel arbeidsdag til å jobbe dugnad på et rettsområde der vi ser at mange trenger hjelp, der konfliktnivået er høyt, og hvor vi mener våre advokater kan gjøre en forskjell.

Les innlegget
"Dere er en utrolig bra gjeng" "Dere er en utrolig bra gjeng"

Aller helst vil jeg få tilbakemeldinger som denne fra kundene våre hver gang. Slik er det ikke alltid. Men også de negative svarene er verdifulle for oss.

Les innlegget