Samboerdagene 2016 Samboerdagene 2016

Altfor få samboerpar har skrevet avtale. En samlivsavtale bestemmer hvem som eier hva, og hvordan delingen skal skje når samlivet opphører. HELP har laget et nytt digitalt verktøy som er så enkelt at alle kan lage sin egen avtale på ti minutter. Verktøyet kan brukes gratis av alle i hele desember.

Les innlegget
Kan jeg gjøre min ektefelle arveløs? Kan jeg gjøre min ektefelle arveløs?

Fra tid til annen kontaktes vi av ektefeller som ikke ønsker å ta arv etter hverandre. Årsaken til dette kan være at ektefellene har inngått ekteskap i høy alder, de har hver sin store formue og de har hver sine særlivsarvinger. Spørsmålet til oss er om det lar seg gjøre.

Les innlegget
Hvor mye kan jeg disponere over ved testament Hvor mye kan jeg disponere over ved testament

Hvor stor del av formuen din du kan disponere over ved testament, kommer i hovedsak an på fire forhold – om du etterlater deg ektefelle, livsarvinger, eller er samboer og dere har, har hatt eller venter felles barn.

Les innlegget
Hvor mye arver min samboer etter meg? Hvor mye arver min samboer etter meg?

Er du samboer uten felles barn? Da bør dere opprette et testament der dere tilgodeser hverandre. Nedenfor følger en kort forklaring av reglene dersom man ikke har opprettet et gyldig testament.

Les innlegget
Er du part i en sivil sak? Da kan du ha personlig møteplikt Er du part i en sivil sak? Da kan du ha personlig møteplikt

Det betyr at hvis du likevel velger å bli hjemme, kan du risikere å tape saken fullt ut.

Les innlegget
Selge bolig med mangler? Dette bør du tenke på Selge bolig med mangler? Dette bør du tenke på

Vi ser ofte at boligkjøpere oppdager mangler og så bestemmer seg for å selge boligen videre før saken mot egen selger er løst.

Les innlegget
Selgers plikt til å opplyse om ufaglært arbeid Selgers plikt til å opplyse om ufaglært arbeid

Mange huseiere renoverer boligen sin selv. Spørsmålet som oppstår den dagen boligen skal selges, er i hvilken grad de plikter å fortelle hvem som har gjort jobben.

Les innlegget
Økning av festeavgiften ved forlengelse Økning av festeavgiften ved forlengelse

Noen bekymrer seg for at festeavgiften (leia) skal øke så mye at de ikke har råd til å beholde fritids- eller helårsboligen. Denne frykten er stort sett ubegrunnet.

Les innlegget
Skattefri utleie av deler av egen bolig Skattefri utleie av deler av egen bolig

Utleieinntekter fra egen enebolig, leilighet eller tomannsbolig er skattefrie når eieren bruker minst halvparten av boligen til egen bruk, regnet etter utleieverdien. 

Les innlegget
Hva skjer når festekontrakten løper ut på tid? Hva skjer når festekontrakten løper ut på tid?

Skrekken for dem som har bolig eller hytte på festetomt er at bortfester vil ha tilbake tomten når kontrakten løper ut. Det vil i praksis bety at festeren må ta med seg huset og fravike eiendommen. For festere av tomter til bolig- og fritidsformål er dette heldigvis ikke noe man trenger å engste seg for.

Les innlegget