Arv for barnløse ektefeller Arv for barnløse ektefeller

Barnløse ektefeller arver ikke automatisk alt etter hverandre. Du er ikke alene dersom du trodde det, da dette er en misoppfatning vi advokater møter til stadighet.

Les innlegget
Samboere spør: Må vi gifte oss for å arve hverandre? Samboere spør: Må vi gifte oss for å arve hverandre?

Mange samboere lurer på om det vil være økonomisk gunstig å gifte seg. Her skal vi se nærmere på forskjellene mellom samboere og ektefeller, særlig med tanke på arv.

Les innlegget
Hvordan opprette et testament Hvordan opprette et testament

I dag etterlater rundt 10 % av befolkningen seg testament. Rundt 20 % etterlater seg andre typer dokumenter som regulerer hvordan formuen deres skal deles, men disse dokumentene er ikke gyldige som testament. Det er kun de gyldig opprettede testamentene arvingene er forpliktet til å følge.

Les innlegget
Ingen samboerlov, ingen rettigheter Ingen samboerlov, ingen rettigheter

Det finnes en ekteskapslov, men ingen samboerlov. Samboere har ikke noe skriftlig regelverk å lene seg på. Det er full avtalefrihet. Nettopp derfor oppfordrer HELP alle samboere til å skrive samboeravtale.

Les innlegget
Samboerdagene 2016 Samboerdagene 2016

Altfor få samboerpar har skrevet avtale. En samlivsavtale bestemmer hvem som eier hva, og hvordan delingen skal skje når samlivet opphører. HELP har laget et nytt digitalt verktøy som er så enkelt at alle kan lage sin egen avtale på ti minutter. Verktøyet kan brukes gratis av alle i hele desember.

Les innlegget
Kan jeg gjøre min ektefelle arveløs? Kan jeg gjøre min ektefelle arveløs?

Fra tid til annen kontaktes vi av ektefeller som ikke ønsker å ta arv etter hverandre. Årsaken til dette kan være at ektefellene har inngått ekteskap i høy alder, de har hver sin store formue og de har hver sine særlivsarvinger. Spørsmålet til oss er om det lar seg gjøre.

Les innlegget
Hvor mye kan jeg disponere over ved testament Hvor mye kan jeg disponere over ved testament

Hvor stor del av formuen din du kan disponere over ved testament, kommer i hovedsak an på fire forhold – om du etterlater deg ektefelle, livsarvinger, eller er samboer og dere har, har hatt eller venter felles barn.

Les innlegget
Hvor mye arver min samboer etter meg? Hvor mye arver min samboer etter meg?

Er du samboer uten felles barn? Da bør dere opprette et testament der dere tilgodeser hverandre. Nedenfor følger en kort forklaring av reglene dersom man ikke har opprettet et gyldig testament.

Les innlegget
Er du part i en sivil sak? Da kan du ha personlig møteplikt Er du part i en sivil sak? Da kan du ha personlig møteplikt

Det betyr at hvis du likevel velger å bli hjemme, kan du risikere å tape saken fullt ut.

Les innlegget
Selge bolig med mangler? Dette bør du tenke på Selge bolig med mangler? Dette bør du tenke på

Vi ser ofte at boligkjøpere oppdager mangler og så bestemmer seg for å selge boligen videre før saken mot egen selger er løst.

Les innlegget