Kategori: Samboer/ekteskap

Tilbake til oversikten

Foto: Shutterstock Eierbrøken i felles bolig

Veldig mange stiller spørsmål til HELPs advokater om hvordan eierforholdene bør være når to stifter bo sammen og blir samboere. Dette avhenger naturligvis av mange faktorer og den ene saken er som regel ikke helt lik den andre. Men problemstillingen nedenfor er i hvert fall nokså typisk:

Les innlegget
Eierforhold for samboere Eierforhold for samboere

Vi har fått spørsmål på bloggen vår om eierforhold ved samboerskap. Mange lurer nok på det samme eller har andre spørsmål rundt dette temaet. Vi skal forsøke å gi et godt svar til kjæresteparet som har kjøpt hus sammen.

Les innlegget
Hva er advokatmekling? Hva er advokatmekling?

Advokatmekling er et forhandlingsmøte mellom partene med en nøytral tredjeperson som mekler. Advokaten skal med andre ord innta en nøytral meklerrolle, motsatt hva hun eller han vanligvis gjør.

Les innlegget
Brudd med samboeren? Brudd med samboeren?

Du kan ha rett på hjelp fra staten til å dekke advokat i det økonomiske oppgjøret.

Les innlegget
Hjelp, vi skal bli samboere Hjelp, vi skal bli samboere

Vi får ofte spørsmål fra folk som er eller skal bli samboere om hvordan de bør innrette seg økonomisk.

Les innlegget
Samboere: Ikke gå i 50/50-fella Samboere: Ikke gå i 50/50-fella

Er du samboer? Eier dere bolig sammen? I hvilket eierforhold, i så fall? Var det eiendomsmegleren som satte inn 50/50 eierbrøk i skjøtet? Da er du ikke alene. Vi i HELP vil belyse noen av de klassiske fellene som mange samboere går i.

Les innlegget
Kan du kreve at kona eller samboeren deler Lottogevinsten med deg? Kan du kreve at kona eller samboeren deler Lottogevinsten med deg?

Nylig har flere nordmenn vunnet eventyrlig høye gevinster i Lotto og lignende pengespill. Dette er jo i utgangspunktet artig for den det gjelder. Men det kan også være vanskelig å takle den uventede storgevinsten, både for vinneren og de nærmeste.

Les innlegget