Kategori: Bolig

Tilbake til oversikten

Hvor høy blir festeavgiften? Hvor høy blir festeavgiften?

Det har vært skrevet mye om at det blir dyrere å være tomtefester. Dette stemmer bare delvis. Slett ikke alle vil påvirkes av Høyesteretts foreløpig siste dom om festeavgiften (22.4.2015).

Les innlegget
Noen - ikke alle - tomtefestere får økt avgift Noen - ikke alle - tomtefestere får økt avgift

Nylig skrev flere medier at det vil bli dyrere å være tomtefester. Jeg vil gjerne nyansere dette litt slik at ikke nyheten bekymrer flere enn nødvendig. 

Les innlegget
Naboen forstår meg ikke Naboen forstår meg ikke

Jeg hørte nylig en forsker forklare hyttelivets økende popularitet med at færre og færre av oss har nær slekt på landet. Hytta har overtatt slektsgårdens plass. Da er det ikke så rart om vi danner oss bestemte oppfatninger av hvordan livet på og rundt hytta skal være. Med stadig kortere avstander mellom "storgårdene" i hyttefeltet øker også risikoen for gnisninger.

Les innlegget
Ny advokatlov -  kun for advokatene? Ny advokatlov - kun for advokatene?

Advokattimer er for dyre. Opinion avdekket nylig kr 1.100 som smertegrensen hos folk flest. Dette er langt under snittprisen klienter betaler, ca kr 1.570 (jf. Bransjeundersøkelsen 2014). I lørdagens DN delte administrerende direktør i HELP, Johan Dolven, sine tanker om ny advokatlov.  

Les innlegget
Naboeiendommen forfaller Naboeiendommen forfaller

Naboen klipper aldri plenen. Han har muligens gjort det, men det later til at gressklipperen på et tidspunkt stanset, og siden dette øyeblikket har tiden på den andre siden av hekken stått stille. Nå er gressklipperen rusten og dekket av mose.

Les innlegget
Gjennom media kan man lett få inntrykk av at det er en risiko i seg selv at boligsalg skjer gjennom megler. Øker megler risikoen ved boligkjøp?

Gjennom media kan man lett få inntrykk av at det er en risiko i seg selv at boligsalg skjer gjennom megler. Problemene som oppstår i bolighandelen er langt mer sammensatte enn som så, og menneskelig svikt er nok dessverre en tilbøyelighet både selgere, kjøpere, meglere, takstmenn og ikke minst politikere rammes av. 

Les innlegget
Nytt ord i oppslagsverket: Urådighetserklæring Nytt ord i oppslagsverket: Urådighetserklæring

Urådighetserklæringer stifter de fleste boligkjøpere og mange samboere bekjentskap med. Men hva er det? Jussen inneholder som kjent en god del begreper som kan være vanskelig å forstå. Vi skal slett ikke påstå at vi alltid lykkes, men målet er hele tiden å bli flinkere til å gjøre juridisk språk tilgjengelig for folk flest, uten at begrepenes innhold utvannes. Vi vil gjerne ha din hjelp til å bli bedre. 

Les innlegget
"Dere er en utrolig bra gjeng" "Dere er en utrolig bra gjeng"

Aller helst vil jeg få tilbakemeldinger som denne fra kundene våre hver gang. Slik er det ikke alltid. Men også de negative svarene er verdifulle for oss.

Les innlegget
Feil areal på boligen Feil areal på boligen

Ved oppussing eller salg er det mange som opplever at boligen er mindre enn de ble opplyst om. Dette blogginnlegget omhandler hvilke vilkår som må være oppfylt før innendørs arealavvik utgjør en rettslig mangel etter avhendingsloven.

Les innlegget
Foto: Shutterstock Eierbrøken i felles bolig

Veldig mange stiller spørsmål til HELPs advokater om hvordan eierforholdene bør være når to stifter bo sammen og blir samboere. Dette avhenger naturligvis av mange faktorer og den ene saken er som regel ikke helt lik den andre. Men problemstillingen nedenfor er i hvert fall nokså typisk:

Les innlegget