Kategori: Bolig

Tilbake til oversikten

Gode råd til deg som er på boligjakt! Gode råd til deg som er på boligjakt!

Boligkjøp er dessverre ikke uten risiko, og mange erfarer at boligens tilstand i realiteten er en annen enn de trodde da de kastet seg inn i budrunden. Mange bekymrer seg mye for uventede utgifter, men begrenset tid på visning og i budrunden gjør at mange føler seg maktesløse. Det er neppe mulighet til å fjerne all økonomisk risiko, men ved å følge disse rådene kan man begrense risikoen.

Les innlegget
Hybel til leie for student som reiser hjem i helgene Hybel til leie for student som reiser hjem i helgene

Skal du ut på leiemarkedet? I blant annet Bodø virker det som det har bredt seg en praksis hvor utleiere krever at leietaker flytter ut i helgene.

Les innlegget
Råd og tips for studenter ved leie av bolig Råd og tips for studenter ved leie av bolig

Det er studiestart over hele landet og studentene trenger tak over hodet. Ofte er det hard kamp om leieobjektene og det kan være fort gjort å inngå en avtale man senere angrer på.

Les innlegget
Eierforhold for samboere Eierforhold for samboere

Vi har fått spørsmål på bloggen vår om eierforhold ved samboerskap. Mange lurer nok på det samme eller har andre spørsmål rundt dette temaet. Vi skal forsøke å gi et godt svar til kjæresteparet som har kjøpt hus sammen.

Les innlegget
Retten til et hjem Retten til et hjem

Et av HELP-advokatenes hovedområder er boligrett, også kalt fast eiendoms rettsforhold. Vi skriver mye om temaet på bloggen fordi problemer knyttet til bolig angår mange mennesker. På HELP-bloggen slipper vi også til stemmer som representerer folk flest i vid forstand, også de som tradisjonelt ikke bruker advokattjenester. HELP støtter med glede Gatejuristens arbeid.

Les innlegget
Hva bør selger opplyse om av egeninnsats? Hva bør selger opplyse om av egeninnsats?

Som en tommelfingerregel bør du opplyse om alt amatørarbeid du selv ville sette pris på å få vite om.

Les innlegget
Hvorfor blir det konflikt etter boligkjøp? Hvorfor blir det konflikt etter boligkjøp?

Boligmarkedet består av husrom med varierende standard og tilstand. Men noen boliger havner oftere i retten enn andre. "Høy standard" betyr altfor ofte "høyt konfliktnivå".

Les innlegget
Naboen kappet uthus i to Naboen kappet uthus i to

Nabokonflikter oppstår hver uke hele året. HELP har laget noen enkle kjøreregler som kanskje kan hindre konflikter i å blomstre.

Les innlegget
Jeg ville aldri solgt min egen bolig selv Jeg ville aldri solgt min egen bolig selv

Som eiendomsmegler har jeg all kompetansen jeg trenger for å selge min egen bolig. Loven forhindrer meg heldigvis i å kunne opptre som mellommann der hvor jeg har slik egeninteresse, men jeg har på lik linje med alle andre muligheten til å gjennomføre et privat salg. På samme måte kan advokater som ender opp i posisjon som saksøkt, saksøker eller tiltalt representere seg selv. De velger likevel å la seg representere av andre.

Les innlegget
Sitter du på festet tomt? Da bør du lese dette Sitter du på festet tomt? Da bør du lese dette

Du går kanskje med tanker om å innløse tomta slik at du slipper å bekymre deg for grunneiers fremtidige krav om økning av festeavgiften. I tilfellet går du sikkert også med en tanke om at du ikke ønsker å betale mer enn nødvendig, og da kan en liten innsats nå spare deg for mye penger siden.

Les innlegget