Saker vi har løst

Samboerkontrakt og gjensidig testament

Samboerparet ønsket en samboeravtale som i størst mulig grad tar hensyn til både særkullsbarn, felles barn og lengstlevende samboer.

Les mer »
Verken varmekabler eller drenering

Kjøperne oppdaget raskt at det både manglet varmekabler i stuegulvet og at det var manglende drenering i kjelleren i eneboligen.

Les mer »
Hytta hadde heftelser for 1.6 mill

Banken nektet å slette heftelsene på hytta som oversteg kjøpesummen. Saken løste seg imidlertid gjennom forhandlinger.

Les mer »
Mangelfull håndverktjeneste

Kunden vår hadde brukt håndverker til å slipe ned et gulv i leiligheten sin. Etter slipingen var gulvflatene urette, nærmest bølgete, og flere steder var det også spor av tidligere lakk.

Les mer »
Ikke så godt vedlikeholdt likevel

Eneboligen fra 1988 var påbygd i 1998 og beskrevet som "godt vedlikeholdt". Likevel var det fukt i kjellerleiligheten, feil ved bad og en rekke andre feil og mangler.

Les mer »
Takomleggingen kostet nesten 800.000 kroner

Taket var ca 20 år eldre enn opplyst. I tillegg var det lagt på en slik måte at taksteinen falt ned.

Les mer »
Totalrenovert, totalt uten isolasjon

Hele borettslaget var totalrenovert i 2008. Det viste seg at kun overflatene var behandlet. Om vinteren var det iskaldt. Og det var heller ingen hemmelighet hva naboene foretok seg.

Les mer »
Prisavslag 229 000 kroner i Sør-Trøndelag tingrett

Fersk dom gir kjøper prisavslag for to fungerende bad fra 2007 som ikke tilfredsstiller forskriftskravene. Badene har ikke rør-i-rør-system, som gir trygghet ved lekkasje og gjør vedlikehold enklere. Fordi kjøper fikk delvis medhold, måt...

Les mer »
Etter forlik på 475 000 oppdaget kjøperne større skader
Den nyoppussede leiligheten hadde alvorlige feil på begge badene og i kjellergulvene. Da kjøperne utbedret manglene, oppdaget de enda større skader enn hva som var kjent da de inngikk forlik med selgeren. Men selgers forsikringsselskap nektet å utbetale ytterligere 270 000 kroner, og saken endte i retten. Der vant kjøperne på alle punkter.
Les mer »
Problematisk naboforhold

Vår kunde flyttet til hus på landet. Nærmeste nabo var en gårdbruker med mange hundre mål og som blant annet drev med bier. Etterhvert oppstod det noen mindre uoverensstemmelser mellom naboene.

Les mer »
Store fuktskader i kjelleretasjen

I forbindelse med oppussing av boligen oppdaget kjøper omfattende fuktskader i kjelleretasjen.

Les mer »
Feil ved el-anlegg

Leiligheten i Oslo kostet 1.85 million kroner og var nyoppusset med delvis nytt elektrisk anlegg.

Les mer »
Musene ødela for 2 millioner kroner

Museskader gjorde at hele hytta i praksis måtte rives innvendig og bygges på nytt. Til sammen må selgers forsikringsselskap ut med rundt 2 millioner kroner.

Les mer »
Råte i takbjelke

For kr 2 475 000,- hadde ekteparet kjøpt enebolig sentralt i Sandnes. Huset var fra 1946, men var betydelig oppusset i senere år. Kjøkkenet var nytt, og balkongen over kjøkkentaket hadde fått nytt dekke i 2001.

Les mer »
Maur kostet 240 000,-

Etter overtakelsen oppdaget kjøperne enkelte maur, uten at de tenkte noe særlig over det. Men gjennom vinteren og våren økte antall maur i boligen.

Les mer »
Selger ville ikke flytte

Dagen etter at budet var akseptert, angret en av selgerne (skilt par). Hun hevdet da at budet ikke var akseptert, og ønsket å bli boende i huset.

Les mer »
Millionavslag, men boligsalgsrapporten sa ingenting

I følge boligsalgsrapporten holdt boligen "en meget god byggteknisk stand". Likevel var det skader for 1 million kroner.

Les mer »
22 kvm manglet

På visningen understreket megleren hvor viktig kvadratmeterprisen var for prisantydningen på 2.6 millioner kr. Etter overtakelsen viste det seg at boligen var mer enn 20 kvadratmeter mindre enn det som var opplyst ved salget.

Les mer »
Malingen sprakk

I forbindelse med maling av innerveggene sprakk malingen opp etter kort tid. Først trodde kjøperne at det var malingen det var noe i veien med. De hadde betalt kr 1 080 000 for rekkehuset fra 1974.

Les mer »
Egeninnsatsen holdt ikke mål

Selgeren hadde bygget hytta selv, og opplyst om dette. Men verditaksten erklærte at hytta holdt "normalt god hyttestandard". Den generelle norske hyttestandarden er nok heldigvis vesentlig bedre enn dette, og saken endte med et forlik på...

Les mer »