Saker vi har løst

Tilbygget måtte rives

Eneboligen fra 1971 ble kjøpt for kr 1 375 000. Huset hadde et tilbygg fra 1990. I forbindelse med utskifting av panel ble omfattende feil funnet i bakenforliggende konstruksjoner i tilbygget.

Les mer »
Skjulte gammel skade med ny overflate

Da kjøperen skulle bytte lister på kjøkkenet i borettslagsleiligheten, oppdaget han fuktskader på veggen bak.

Les mer »
Falske resepter

Vår kunde ble frastjålet bank- og førerkort. Ikke lenge etter ble han politianmeldt. HELP hjalp kunden med å få hans navn slettet fra politiets registre

Les mer »
Elektrisk anlegg var hjemmelaget

Komfyren og vaskemaskinen kunne ikke være på samtidig. Da gikk strømmen. Kjøper fikk dekket kostnadene til utbedring på 90 000 kroner etter forhandlinger mellom sin advokat i HELP og selgers forsikring.

Les mer »
Forlik Bergen

Huset i Bergen fra 1986 kostet 8 millioner. Det hadde egen strandlinje. I hvert fall fikk kjøper opplyst at stranden var privat.

Les mer »
Ulovlig kjeller Oslo

Selger hadde ikke søkt om bruksendring for kjelleretasjen. Godkjenning ville koste mye, og partene var uenige om hvilken verdireduksjon manglende godkjenning medførte.

Les mer »
Sint håndverker!

Regningen ble noe helt annet enn kunden ble forespeilet da avtalen om installasjon av ny varmepumpe ble inngått. Likevel hadde håndverkeren liten forståelse for at kunden protesterte på fakturaen.

Les mer »
Rotter i huset

Rekkehuset fra 1974 ble solgt uten negative opplysninger. Etter overtakelsen kom en ubehagelig lukt på kjøkkenet. Kjøper demonterte deler av kjøkkenbenken og fant til sin forskrekkelse to rottelik.

Les mer »
Gjennomgående dårlig standard

Leiligheten, kjøpt for kr 1 760 000 var totalrenovert med "gjennomgående meget god standard".

Les mer »
Feil om utleiedel

Forrige gang huset ble solgt, var det opplyst at sokkelleiligheten ikke var godkjent. Dette ble ikke fortalt videre til vår kjøper. Tvert om ble leiligheten fremstilt som godkjent av kommunen.

Les mer »
Tilbud uten boligkjøperforsikring: 19 000, Med boligkjøperforsikring: 250 000

Kjøperen reklamerte først på egen hånd. Eierskifteselskapet tilbød 19 000 kroner. Så husket han at han hadde rett til advokat gjennom boligkjøperforsikringen og ble tilbudt 100 000 kroner med advokathjelp, men dette dekket ikke skaden. I...

Les mer »
Kattepiss i veggene

Da kjøperne skulle overta boligen fra 1999, var den verken tømt eller vasket. Kjøperne merket raskt stanken fra selgers firbente venner.

Les mer »
Setningsskadene kostet like mye som huset

Setningsskader kan være svært alvorlige, ikke minst fordi det tar lang tid, gjerne år, å kartlegge omfanget av dem. Rekkehuset på Stange i Hedmark måtte utbedres for 1.4 millioner kroner.

Les mer »
Forhandler omregistrerte ikke bilen

Selgeren av bilen fikk problemer da bilbutikken ikke sørget for omregistrering.

Les mer »
Badet måtte rives

Borettslagsleiligheten var solgt med "nytt bad" fra 2009, utført av fagfolk. Kjøperen hadde derfor tillit til at badet fungerte som det skulle, inntil naboen i leiligheten under ringte på.

Les mer »
Førstegangskjøp med forviklinger

Huset var fra 1966, men taket var heldigvis skiftet ut. Hadde det bare vært riktig gjort.

Les mer »
Soverommet forsvant

I en del tilfeller viser det seg at den faktiske innredningen av boligen ikke stemmer overens med hva som er offentlig godkjent hos kommunen. Strenge krav til lys, rømningsveier, med mer, kan gjøre endringer vanskelige eller umulige å få...

Les mer »
Kjøperne ble syke
Huset fra 1977 hadde gjennomgått en fullstendig rehabilitering. Bare av overflatene, viste det seg. Kun det siste malingstrøket var i orden.
Les mer »
Kostbar katteurin

Prospektet opplyste at «det har bodd katter i huset». Det var også merkbar kattelukt på visning, men selgeren forklarte at kattene var blitt vaksinert dagen før fordi de skulle flytte. Dette hadde medført både stress, besvær og tissing

Les mer »
"Strøken" leilighet med omfattende feil

Leiligheten var beskrevet som "strøken" og "av de sjeldne", med nytt bad fra 2007. Men etter overtagelsen oppdaget kjøper løse fliser i gulv og vegger. Leilighet lå sentralt i Oslo i bygård fra 1923.

Les mer »