Saker vi har løst

Uriktig om nabogrensen

På visningen fikk kjøper vite at tomtegrensen gikk mer enn 4 meter fra terrassen. I virkeligheten var den bare en halv meter unna. Med advokathjelp fikk kjøperen prisavslag.

Les mer »
Strandlinjen ikke privat, likevel

Den "unike beliggenheten" viste seg å være inntil friområdet ned mot vannet, ikke med tomt ned til vannet slik salgsdokumentene ga inntrykk av.

Les mer »
Strid om samvær

Far ringte til HELP fordi det var en svært fastlåst kommunikasjon mellom han og mor til sønnen. De hadde ingen fungerende samværsordning mellom far og sønnen.

Les mer »
Drenering og rotter kostet 190 000

Kjøperne overtok eneboligen i Tananger på høsten og merket tiltagende vond lukt i kjelleren. Boligen var fra 1990 og kostet 4,45 millioner.

Les mer »
"Strøken" leilighet med omfattende feil

Leiligheten var beskrevet som "strøken" og "av de sjeldne", med nytt bad fra 2007. Men etter overtagelsen oppdaget kjøper løse fliser i gulv og vegger. Leilighet lå sentralt i Oslo i bygård fra 1923.

Les mer »
Forlik Bergen

Huset i Bergen fra 1986 kostet 8 millioner. Det hadde egen strandlinje. I hvert fall fikk kjøper opplyst at stranden var privat.

Les mer »
Mindre gjenstående arbeider til 575 000

Eneboligen fra 1941 var opplyst ”ombygget og påbygget i vesentlig grad i senere år”. Men under overflaten var det store, kostbare feil.

Les mer »
Utleiedelen var ikke godkjent

Huset var solgt med utleiedel over garasjen. Markedsverdien var justert opp på grunn av denne inntektsmuligheten. Så viste det seg at leiligheten ikke var godkjent.

Les mer »
Rustne spiker til en verdi av 850.000 kroner

Huset i Arendal var ganske nytt. Likevel rustet spikrene slik at hele ytterkledningen måtte byttes.

Les mer »
Tapte i tingretten til tross for feil på bad

Badet var opplyst renovert av fagfolk i 2005, men like etter overtagelsen oppdaget kjøperne at badegulvet ikke hadde tilstrekkelig fall til at vannet rant ned i sluket ved dusjing.

Les mer »
Ikke så godt vedlikeholdt likevel

Eneboligen fra 1988 var påbygd i 1998 og beskrevet som "godt vedlikeholdt". Likevel var det fukt i kjellerleiligheten, feil ved bad og en rekke andre feil og mangler.

Les mer »
Fikk arven hun hadde rett på

Da faren døde fikk datteren beskjed fra farens nye ektefelle om at arven ville bli minimal. Faren hadde skrevet testamente til fordel for sin nye kone.

Les mer »
Ny leilighet endte i lagmannsretten

Totalt måtte selger, som også var utbygger, ut med mer enn 500 000,- etter at han anket saken til lagmannsretten og tapte. Saken gjaldt feil ved bad og ventilasjon.

Les mer »
Rotter i huset

Rekkehuset fra 1974 ble solgt uten negative opplysninger. Etter overtakelsen kom en ubehagelig lukt på kjøkkenet. Kjøper demonterte deler av kjøkkenbenken og fant til sin forskrekkelse to rottelik.

Les mer »
Villmannspanel

Småbruket besto av flere eldre bygninger. Dette huset var imidlertid nærmest nyoppført på tuftene av et gammelt fjøs.

Les mer »
Fukt både oppe og nede

En tidligere fuktskade i eneboligen var i følge selgeren av eneboligen utbedret. Ved overtakelsen ble det likevel funnet fuktmerker i kjelleren.

Les mer »
Ikke ansvar for sønnens surfing

HELPs kunde med advokatforsikring fikk uventet regning på kr 7 000. Sønnen hadde lagt igjen mobilnummeret sitt på en nettside, uvitende om de økonomiske følgene.

Les mer »
P-plass i Oslo borte

Salgsoppgaven opplyste at plass i felles garasjeanlegg fulgte boligen. Dette stemte ikke.

Les mer »
Rotteskit i tak og vegger

Eneboligen fra 1930 til kr 3,5 millioner var utvidet med et tilbygg fra 1980. Overgangen mellom tilbygg og hoveddel var imidlertid ikke tett.

Les mer »
22 kvm manglet

På visningen understreket megleren hvor viktig kvadratmeterprisen var for prisantydningen på 2.6 millioner kr. Etter overtakelsen viste det seg at boligen var mer enn 20 kvadratmeter mindre enn det som var opplyst ved salget.

Les mer »