Saker vi har løst

Ny leilighet endte i lagmannsretten

Totalt måtte selger, som også var utbygger, ut med mer enn 500 000,- etter at han anket saken til lagmannsretten og tapte. Saken gjaldt feil ved bad og ventilasjon.

Les mer »
Kjøper vant med omkostninger: Feil ved tak og drenering ga utbetaling på 434 000,-

Ved salget fikk ikke kjøper vite om en rapport som anbefalte utskifting av taket på tomannsboligen. Det var også feil ved dreneringen, og reparasjon ble dyrt!

Les mer »
Ikke opplyst om ulovlig utleiedel

Eneboligen var solgt med flere utleieenheter i underetasjen, og med ”stort potensial for å dele opp huset i flere utleiedeler”.

Les mer »
Mobiltelefonen virket ikke

Vår kunde hadde en mobiltelefon hvor tastaturet ikke fungerte. Det hadde da gått drøyt 2 år fra den ble kjøpt.

Les mer »
Ny enebolig så dårlig at kjøpet ble hevet

Eneboligen fra 2013 i Sandefjord ble presentert som delikat og lekker. Den så i hvert fall eksklusiv ut med en gang. Det endret seg raskt.

Les mer »
Forhandler omregistrerte ikke bilen

Selgeren av bilen fikk problemer da bilbutikken ikke sørget for omregistrering.

Les mer »
Pent oppusset bad uten membran

Badet i leiligheten var beskrevet som både pent og delikat. Men membran hadde det ikke, og vannet rant ned til naboen i etasjen under.

Les mer »
Omregulering fra næring kostet 246 000

Kjøper fikk leiligheten på tvangssalg. Senere innrømmet selger at den ikke var godkjent som bolig.

Les mer »
Rørarbeider utført av selgers venn

Kjøper oppdaget kloakklukt på badet i 2. etasje i eneboligen fra 1980, og fant ut at det ikke var tilkoblet rør fra dusj og badekar til sluket.

Les mer »
Prisavslag for skjevt kjøkkengulv

Kjøper reagerte på kjøkkengulvet på visning, men selger avkreftet at det var skjevt. Gulvet ble kontrollmålt og funnet i orden, og kjøper slo seg til ro med det.

Les mer »
Gjennomgående dårlig standard

Leiligheten, kjøpt for kr 1 760 000 var totalrenovert med "gjennomgående meget god standard".

Les mer »
Prisavslag for feil ved eldre bad

Selv om badet var 13 år gammelt, fikk kjøper prisavslag fordi feilen skyldtes ufagmessig håndverk, ikke normal slitasje. Dessuten hadde lekkasjen åpenbart vært der en stund.

Les mer »
Råtten terrasse

Terrassedekket var ikke mer enn ti år gammelt, men fukt hadde trukket inn i terrasseleiligheten og forårsaket skader for ca 300 000 kroner. Gjennom sin advokat i HELP fikk partene løst saken i forhandlinger med selgers eierskifteforsikring.

Les mer »
Omfattende feil endte i retten

Kjøper oppdaget mugglukt på badet ved dusjing i sin nye bolig. I tillegg ble det oppdaget vanninnsig gjennom taket i kjellerstuen, og det viste seg at vannet kom inn under stuevinduene.

Les mer »
Feil oppgitt størrelse ga prisavslag

Leiligheten med "meget sentral og attraktiv beliggenhet" hadde et bruksareal på 34 kvm, men etter overtakelse viste det seg at det var 2 kvm mindre enn opplyst.

Les mer »
Fikk ikke heve kjøpet av 15 år gammel bil

Vår kunde fikk bruk for advokatforsikringen sin etter salg av en 15 år gammel Hyundai. Den ble solgt i november 2009 og havarerte i februar 2010.

Les mer »
Loftet ulovlig innredet

På loftet i eneboligen var det to soverom. Etter tilsyn fra kommunen et halvt år etter overtakelsen ble kjøperen oppmerksom på at de innredede loftsrommene ikke var byggemeldt.

Les mer »
Badet var ment å holde til selger hadde flyttet

Selgeren hadde fått skiftet sluk. Jobben var gjort svart, og firmaet hadde opplyst skriftlig at tiltaket bare ville løse problemet midlertidig. Kjøper kunne raskt bekrefte at dette stemte.

Les mer »
Leieboerne ville ikke flytte

Det eldre ekteparet investerte for noen år siden i en leilighet med tanke på alderdommen. I mellomtiden ble den leid ut, for paret ønsket å bo i eneboligen noen år til.

Les mer »
Nyere hyttebad uten membran

Tomta hadde to hytter og anneks, ”renovert de senere år”, jf. opplysninger gitt i salgsdokumentene. Det var ikke utført ufaglært arbeid. Selger var faglært tømrer, og hadde gjort renoveringsarbeidene selv.

Les mer »