Saker vi har løst

Godkjenning av kjelleren kostet 900 000,-

Huset i Oslo fra 1968 ble kjøpt for 6.9 millioner. For å få godkjent kjelleren måtte kjøperne legge på nesten en million til.

Les mer »
Nytt bad uten membran

Eneboligen til kr 2 630 000 fra 1963 var påkostet med nytt bad og vaskerom, men det var opplyst ved salget at "ytterligere påkostninger må påregnes."

Les mer »
Drenering og rotter kostet 190 000

Kjøperne overtok eneboligen i Tananger på høsten og merket tiltagende vond lukt i kjelleren. Boligen var fra 1990 og kostet 4,45 millioner.

Les mer »
Strandlinjen ikke privat, likevel

Den "unike beliggenheten" viste seg å være inntil friområdet ned mot vannet, ikke med tomt ned til vannet slik salgsdokumentene ga inntrykk av.

Les mer »
Mangelfull håndverktjeneste

Kunden vår hadde brukt håndverker til å slipe ned et gulv i leiligheten sin. Etter slipingen var gulvflatene urette, nærmest bølgete, og flere steder var det også spor av tidligere lakk.

Les mer »
Feil ved el-anlegg i "totalmodernisert" enebolig

Rett etter overtakelsen oppdaget kjøperne at jordfeilbryteren ofte slo inn. De tilkalte elektriker, som blant annet oppdaget at det var brukt feil ledninger flere steder i boligen. Sikringsboksen var tuklet med slik at selv om en sikring...

Les mer »
Flermannsbolig full av rotter

Selveierleiligheten i Stavanger hadde store ansamlinger av rotter bak fasaden. Kjøpers prisavslag ble til slutt 550 000 kroner.

Les mer »
Prisavslag for skjevt kjøkkengulv

Kjøper reagerte på kjøkkengulvet på visning, men selger avkreftet at det var skjevt. Gulvet ble kontrollmålt og funnet i orden, og kjøper slo seg til ro med det.

Les mer »
Ny kjeller, gammel drenering

Eneboligen i Sandefjord fra 1926 ble kjøpt for snaut 4.3 millioner kroner. Kjelleren var nyinnredet i 2003, men det var gitt risikoopplysninger om manglende/eldre drenering.

Les mer »
Pent oppusset bad uten membran

Badet i leiligheten var beskrevet som både pent og delikat. Men membran hadde det ikke, og vannet rant ned til naboen i etasjen under.

Les mer »
Rim på soverommet

Boligkjøperne oppdaget rim på gulvlistene på soverommet i eneboligen fra 1980, enda de prøvde å holde det varmt. Det viste seg å være svært mangelfull isolasjon og tetting i veggene. I tillegg frøs vannrørene på kjøkkenet.

Les mer »
Prisavslag for feil ved eldre bad

Selv om badet var 13 år gammelt, fikk kjøper prisavslag fordi feilen skyldtes ufagmessig håndverk, ikke normal slitasje. Dessuten hadde lekkasjen åpenbart vært der en stund.

Les mer »
Leieboerne ville ikke flytte

Det eldre ekteparet investerte for noen år siden i en leilighet med tanke på alderdommen. I mellomtiden ble den leid ut, for paret ønsket å bo i eneboligen noen år til.

Les mer »
Suselyd under huset var lekkasje

Selger opplyste at vann- og avløpsrør var nye. Det stemte, men bare så langt man kunne se. Resten var rustet i stykker.

Les mer »
Nyere hyttebad uten membran

Tomta hadde to hytter og anneks, ”renovert de senere år”, jf. opplysninger gitt i salgsdokumentene. Det var ikke utført ufaglært arbeid. Selger var faglært tømrer, og hadde gjort renoveringsarbeidene selv.

Les mer »
Mindre gjenstående arbeider til 575 000

Eneboligen fra 1941 var opplyst ”ombygget og påbygget i vesentlig grad i senere år”. Men under overflaten var det store, kostbare feil.

Les mer »
Fukt i påbygg og utett bad

Familien kjøpte rekkehus. Rett etter overtakelse oppdaget de nye eierne fuktskader i tilbygget fra 2002.

Les mer »
900 000 kr i prisavslag

Det ble raskt avdekket grove feil, blant annet manglende vindsperre i hele huset og feilisolert, innredet kjeller med store fuktskader.

Les mer »
Flott bad, så lenge det ikke ble brukt

Boligsalgsrapporten fortalte at badet var strippet ned og renovert av fagfolk i 2011. Det samme gjorde prospektet. Men sluket var gammelt, og rørgjennomføringene utette. Ingenting av dette fremgikk av salgsdokumentene.

Les mer »
Strid om hyttesameie

Bror og søster hadde eid hytta sammen i mange år, men kun brorens navn var registrert i grunnboken. Så overførte broren hytta til sønnen sin, som hevdet at han eide hytta alene.

Les mer »