Saker vi har løst

To nyere bad måtte rives

Til tross for to nye bad med eksklusiv standard, måtte alt rives og gjøres på nytt.

Les mer »
Mangelfull håndverktjeneste

Kunden vår hadde brukt håndverker til å slipe ned et gulv i leiligheten sin. Etter slipingen var gulvflatene urette, nærmest bølgete, og flere steder var det også spor av tidligere lakk.

Les mer »
Mange feil i nesten ny leilighet

Hele gården fra 1939 ble totalrenovert i 2007. Likevel har det jevnlig dukket opp feil som har gjort at reklamasjonsprosessen først nå er over, med prisavslag på mer enn en halv million kroner som resultat.

Les mer »
Råtten terrasse

Terrassedekket var ikke mer enn ti år gammelt, men fukt hadde trukket inn i terrasseleiligheten og forårsaket skader for ca 300 000 kroner. Gjennom sin advokat i HELP fikk partene løst saken i forhandlinger med selgers eierskifteforsikring.

Les mer »
Naboen stengte veien

Naboen respekterte ikke at advokatforsikringskunden hadde veirett inn til sin bolig. Veien gikk inntil og over naboens eiendom.

Les mer »
Nytt bad, kontrollert av fagmann

Kjøperne betalte kr 1.9 millioner for halvparten av en tomannsbolig i Vestby i Akershus. Huset var fra 1968, men badet var konstruert i 2006.

Les mer »
Kattepiss i veggene

Da kjøperne skulle overta boligen fra 1999, var den verken tømt eller vasket. Kjøperne merket raskt stanken fra selgers firbente venner.

Les mer »
Steamdusjen ble vannspreder

Steamdusjen så fin ut, men falt fra hverandre ved bruk. Selgeren lovte flere ganger å ordne opp, men ingenting skjedde. Med advokathjelp gjennom fagforbundet sitt fikk kjøperen ny dusj.

Les mer »
Uriktig opplysning om fellesgjeld

Fellesgjelden viste seg å være 160 000 kroner høyere enn opplyst i salgsoppgave og kjøpekontrakt. Borettslagsleiligheten i Ås ble kjøpt for 970 000,-. Saken løste seg med advokathjelp gjennom boligkjøperforsikringen.

Les mer »
Ny enebolig så dårlig at kjøpet ble hevet

Eneboligen fra 2013 i Sandefjord ble presentert som delikat og lekker. Den så i hvert fall eksklusiv ut med en gang. Det endret seg raskt.

Les mer »
2.2 millioner i rettsforlik for skader på nytt hus

Selgeren hadde ikke midler til å betale prisavslag for de omfattende manglene ved huset. Med advokathjelp ble tidligere salgsledd gjort ansvarlig.

Les mer »
Samboerkontrakt og gjensidig testament

Samboerparet ønsket en samboeravtale som i størst mulig grad tar hensyn til både særkullsbarn, felles barn og lengstlevende samboer.

Les mer »
Forhandler omregistrerte ikke bilen

Selgeren av bilen fikk problemer da bilbutikken ikke sørget for omregistrering.

Les mer »
Ikke ansvar for sønnens surfing

HELPs kunde med advokatforsikring fikk uventet regning på kr 7 000. Sønnen hadde lagt igjen mobilnummeret sitt på en nettside, uvitende om de økonomiske følgene.

Les mer »
Hus fra 2006 med feilkonstruert kjeller

Kjøper måtte gå til søksmål for å få selger i tale da kjelleren viste seg å ha store fuktskader. Selger saksøkte i sin tur forrige salgsledd, som saksøkte utbyggeren.

Les mer »
Støttemuren måtte bygges om for 1 million

Selgeren hadde ikke byggemeldt arbeidene med støttemur og overbygg til terrassene. Det ble kostbart.

Les mer »
Selger ville ikke flytte fra leiligheten

Selger hadde skrevet under på kontrakten, men ved overtagelse nektet han plutselig å flytte ut fra leiligheten. Leiligheten var kjøpt for 2,7 millioner.

Les mer »
Forlik Bergen

Huset i Bergen fra 1986 kostet 8 millioner. Det hadde egen strandlinje. I hvert fall fikk kjøper opplyst at stranden var privat.

Les mer »
Millionavslag, men boligsalgsrapporten sa ingenting

I følge boligsalgsrapporten holdt boligen "en meget god byggteknisk stand". Likevel var det skader for 1 million kroner.

Les mer »
Leieboerne ville ikke flytte

Det eldre ekteparet investerte for noen år siden i en leilighet med tanke på alderdommen. I mellomtiden ble den leid ut, for paret ønsket å bo i eneboligen noen år til.

Les mer »