Saker vi har løst

Avtale om familiehytta

Vår kunde hadde arvet en hytte ved sjøen og hadde deretter overført andeler av denne på sine to barn. Disse var nå blitt myndige.

Les mer »
Radon i familiebolig

Ved radonmåling ble barnefamilien klar over at det var svært høye radonforekomster i boligen. Eneboligen fra 1984 var kjøpt for kr 1 950 000.

Les mer »
Hagen kunne bli snuplass - kjøpet hevet

Hvis reguleringsplanen ble realisert, ville eiendommen bli ødelagt. Kjøper hevet avtalen, ble saksøkt av selger, men vant frem i tingretten.

Les mer »
Biloppstillingsplassen fulgte ikke med

Seksjonen var solgt med biloppstillingsplass. Denne viste seg å tilhøre naboen. Saken løste seg ved at selger kjøpte plassen av naboen etter at kjøper hadde kontaktet advokat.

Les mer »
Naboen stengte veien

Naboen respekterte ikke at advokatforsikringskunden hadde veirett inn til sin bolig. Veien gikk inntil og over naboens eiendom.

Les mer »
Rettsmekling om "nyere bad"

I følge annonsen på finn.no hadde borettslagsleiligheten "nyere bad", og det var nytt sluk og soilrør. Men tett var det ikke, og veldig uklart hva som var fagarbeid og egeninnsats. Kjøper tapte i tingretten, men saken ble forlikt på 210...

Les mer »
Mine, dine og våre barn

Vår kunde hadde et anstrengt forhold til sin tidligere ektefelle, som han mente saboterte ordningen om samvær med barna. Han ønsket en bedre og tydeligere avtale på dette.

Les mer »
Lekkasje på terrassen

Balkongen var brukt som salgsfremmende argument flere steder i salgsoppgaven, selv om den viste seg å ha både lekkasje og ødelagt rekkverk. Boligen var en selveierleilighet i gård fra 1990 kjøpt for 3,7 millioner.

Les mer »
Lang kamp for medhold om feil ved bad

Tilstandsrapporten for selveierleiligheten omtalte at det var synlig membran i sluket og ingen unormal fukt. Men på høsten ble det likevel avdekket fuktskader på badet.

Les mer »
Mobiltelefonen virket ikke

Vår kunde hadde en mobiltelefon hvor tastaturet ikke fungerte. Det hadde da gått drøyt 2 år fra den ble kjøpt.

Les mer »
Loftet ulovlig innredet

På loftet i eneboligen var det to soverom. Etter tilsyn fra kommunen et halvt år etter overtakelsen ble kjøperen oppmerksom på at de innredede loftsrommene ikke var byggemeldt.

Les mer »
Hele familien ble svindlet

Kundens far hadde for en tid tilbake blitt utsatt for ID-tyveri. Noen hadde fått ut de nødvendige personopplysningene fra Brønnøysundregistrene, og hadde ved hjelp av falsk identitet klart å få ut til sammen flere hundre tusen kroner fra...

Les mer »
Is på taket kostet flere hundre tusen

Etter en kuldeperiode kom mildværet, og kjøper oppdaget vannlekkasje i kjelleren. Det viste seg at vannet kom fra taket og skyldtes isdannelse og kondens på grunn av manglende lufting.

Les mer »
Uenige om depositum

Leieboeren flyttet før kontrakten utløp, men nektet å betale full leie. Nå er utleier gitt fullt medhold i tingretten.

Les mer »
Vond lukt i kjelleren var rotter

Forut for salget ble det opplyst at det hadde vært rotteskade i boligen, men at denne var utbedret.

Les mer »
Feil oppgitt størrelse ga prisavslag

Leiligheten med "meget sentral og attraktiv beliggenhet" hadde et bruksareal på 34 kvm, men etter overtakelse viste det seg at det var 2 kvm mindre enn opplyst.

Les mer »
Taket på hytta reparert for 750 000

Taket manglet både lufting og plast. I tillegg var det brukt feil takpapp. Det ble dyrt. Selgers forsikring betalte kostnadene etter forhandlinger.

Les mer »
Utleiedelen var ikke godkjent

Huset var solgt med utleiedel over garasjen. Markedsverdien var justert opp på grunn av denne inntektsmuligheten. Så viste det seg at leiligheten ikke var godkjent.

Les mer »
Terrassen til den nye leiligheten ble "murt inne"

Kjøperne var ikke klar over muren som skulle komme foran nabogårdens garasjenedkjørsel. Den stengte terrassen inne. I tillegg var badegulvet bygget uten tilstrekkelig fall. Saken måtte avgjøres i retten.

Les mer »
Luksus med gamle rør

Leiligheten i bygården fra 1898 var beskrevet som påkostet og moderne. "Alt" var nytt, og "omfattende rehabilitert" like før salget. Kjøper hadde understreket hvor viktig det var å få en leilighet hvor det ikke måtte gjøres noen ting.

Les mer »