Saker vi har løst

Ytterkledning fra 1991

Eneboligen til kr 1.8 millioner i Sarpsborg var fra 1953, men det var opplyst at ytterkledningen var skiftet i 1991.

Les mer »
Soverommet forsvant

I en del tilfeller viser det seg at den faktiske innredningen av boligen ikke stemmer overens med hva som er offentlig godkjent hos kommunen. Strenge krav til lys, rømningsveier, med mer, kan gjøre endringer vanskelige eller umulige å få...

Les mer »
Parkeringsplassen manglet

Kjøper fikk opplyst at leiligheten disponerte 1 biloppstillingsplass på en fellesparkering slik at man var garantert plass på området. Dette stemte ikke. Sameiet disponerte langt færre p-plasser enn antall leiligheter.

Les mer »
Mye støy ga heving

Etter innflytning viste det seg at støynivået i leiligheten var svært sjenerende, dag som natt. Leiligheten på Sunnmøre var kjøpt for 1,6 millioner.

Les mer »
Pent oppusset bad uten membran

Badet i leiligheten var beskrevet som både pent og delikat. Men membran hadde det ikke, og vannet rant ned til naboen i etasjen under.

Les mer »
Prisavslag for feil ved eldre bad

Selv om badet var 13 år gammelt, fikk kjøper prisavslag fordi feilen skyldtes ufagmessig håndverk, ikke normal slitasje. Dessuten hadde lekkasjen åpenbart vært der en stund.

Les mer »
Blank løgn om badet

Det sto i salgsoppgaven at badet var rehabilitert av borettslaget i 2011. Det var ikke sant.

Les mer »
Vond lukt i kjelleren var rotter

Forut for salget ble det opplyst at det hadde vært rotteskade i boligen, men at denne var utbedret.

Les mer »
Mangelfull håndverktjeneste

Kunden vår hadde brukt håndverker til å slipe ned et gulv i leiligheten sin. Etter slipingen var gulvflatene urette, nærmest bølgete, og flere steder var det også spor av tidligere lakk.

Les mer »
Samboerkontrakt og gjensidig testament

Samboerparet ønsket en samboeravtale som i størst mulig grad tar hensyn til både særkullsbarn, felles barn og lengstlevende samboer.

Les mer »
Rotteskit i tak og vegger

Eneboligen fra 1930 til kr 3,5 millioner var utvidet med et tilbygg fra 1980. Overgangen mellom tilbygg og hoveddel var imidlertid ikke tett.

Les mer »
Bæringen var borte

Under oppussing oppdaget kjøperne at bærekonstruksjonen var saget over for å få plass til de nye vinduene. Da var det lettere å forstå at vinduer og dører var så vanskelige å rikke.

Les mer »
Lang kamp for medhold om feil ved bad

Tilstandsrapporten for selveierleiligheten omtalte at det var synlig membran i sluket og ingen unormal fukt. Men på høsten ble det likevel avdekket fuktskader på badet.

Les mer »
Tilbud uten boligkjøperforsikring: 19 000, Med boligkjøperforsikring: 250 000

Kjøperen reklamerte først på egen hånd. Eierskifteselskapet tilbød 19 000 kroner. Så husket han at han hadde rett til advokat gjennom boligkjøperforsikringen og ble tilbudt 100 000 kroner med advokathjelp, men dette dekket ikke skaden. I...

Les mer »
Tilbygget måtte rives

Eneboligen fra 1971 ble kjøpt for kr 1 375 000. Huset hadde et tilbygg fra 1990. I forbindelse med utskifting av panel ble omfattende feil funnet i bakenforliggende konstruksjoner i tilbygget.

Les mer »
Malingen sprakk

I forbindelse med maling av innerveggene sprakk malingen opp etter kort tid. Først trodde kjøperne at det var malingen det var noe i veien med. De hadde betalt kr 1 080 000 for rekkehuset fra 1974.

Les mer »
Ny kjeller, gammel drenering

Eneboligen i Sandefjord fra 1926 ble kjøpt for snaut 4.3 millioner kroner. Kjelleren var nyinnredet i 2003, men det var gitt risikoopplysninger om manglende/eldre drenering.

Les mer »
Solen ble regulert bort

Med advokathjelp fikk huseieren endret kommunens reguleringsplan slik at naboen ikke kunne stjele sollys og utsikt.

Les mer »
Dokumentavgift ved overføring av bolig?

I forbindelse med samlivsbrudd lurte en kunde på om han måtte betale dokumentavgift når skjøtet på felles leilighet ble overført til samboeren.

Les mer »
Forlik Bergen

Huset i Bergen fra 1986 kostet 8 millioner. Det hadde egen strandlinje. I hvert fall fikk kjøper opplyst at stranden var privat.

Les mer »