Saker vi har løst

Fukt i kjelleren

Eneboligen fra 1996 ble kjøpt for 4.7 millioner kroner. Leieboeren oppdaget etter en tid at det var fukt i kjelleren som ga helseproblemer.

Les mer »
Bod - ikke bod

I salgsdokumentene for leiligheten i Trondheim var det opplyst om bodplass i kjelleren. Kjøperen ba om å få se boden på visning. Megleren sa at han ikke hadde nøkler til boden, men viste kjøperen hvor boden var.

Les mer »
Forhandler omregistrerte ikke bilen

Selgeren av bilen fikk problemer da bilbutikken ikke sørget for omregistrering.

Les mer »
Hjemmelaget elektrisk anlegg i borettslag

Kjøper opplevde at sikringene gikk hele tiden. Det ble raskt avklart at det elektriske anlegget var egeninnsats. Kostnadene ble dekket fullt ut.

Les mer »
Mye støy ga heving

Etter innflytning viste det seg at støynivået i leiligheten var svært sjenerende, dag som natt. Leiligheten på Sunnmøre var kjøpt for 1,6 millioner.

Les mer »
Falske resepter

Vår kunde ble frastjålet bank- og førerkort. Ikke lenge etter ble han politianmeldt. HELP hjalp kunden med å få hans navn slettet fra politiets registre

Les mer »
Heving i tingretten for manglende seksjonering

Kjøper eide den ene av to seksjoner i en tomannsbolig på Fjellhamar fra 2006. Kjøpesummen var kr 3 950 000. Boligen ble ikke seksjonert innen overtakelsen, slik den skulle.

Les mer »
Drenering 230 000 kroner

Små tegn til fukt i kjelleren ble "friskmeldt" på visning. Selger forklarte at han spylte drensrør to ganger i året for å holde fukt unna. Husket man å gjøre dette, var man trygg.

Les mer »
Samboer uten arverett

Mannen hadde vært samboer i flere år da samboeren døde. De eide halve boligen hver, og en del innbo og løsøre var felles. Mannen hadde ingen arverett.

Les mer »
Nytt bad med feil

Eneboligen fra 1997 kostet kr 4 millioner. Badet var helt nytt, og skulle være konstruert av fagfolk. Det var imidlertid opplyst at selger selv hadde flislagt badet.

Les mer »
Huset kostet 4.5 mill - skadene kom på 2.9 mill

Resultatet ble heving og en halv million i erstatning etter det mislykkede huskjøpet i Halden.

Les mer »
Kjøper vant i Bergen tingrett

Kort etter overtakelsen fikk kjøper beskjed fra Bergen kommune om at de tre soverommene i kjelleren ikke var godkjent. Litt senere ble det også avdekket feil ved bad og elektrisk anlegg.

Les mer »
Prisavslag for feil ved eldre bad

Selv om badet var 13 år gammelt, fikk kjøper prisavslag fordi feilen skyldtes ufagmessig håndverk, ikke normal slitasje. Dessuten hadde lekkasjen åpenbart vært der en stund.

Les mer »
Egeninnsatsen holdt ikke mål

Selgeren hadde bygget hytta selv, og opplyst om dette. Men verditaksten erklærte at hytta holdt "normalt god hyttestandard". Den generelle norske hyttestandarden er nok heldigvis vesentlig bedre enn dette, og saken endte med et forlik på...

Les mer »
Undertak var presenning

Hytta fra 1950 ble omfattende renovert i selgers eiertid, i 2004 og 2005. Da ble tre småhytter sammenføyd til én, og det ble lagt nytt tak.

Les mer »
Stadig nye feil og mangler

Selgers eierskifteforsikring utbetalte 270 000 kroner til kjøperne. Dette var langt fra nok til å dekke utbedring av manglene. Selskapet ønsket heller ikke å delta i rettsmekling for å se om tvisten kunne forlikes. Kjøperne var derfor av...

Les mer »
Bilreparasjon med bismak

Når regningen fra bilverkstedet kom, viste den et betydelig avvik fra avtalen som var gjort på forhånd.

Les mer »
Kattepiss i veggene

Da kjøperne skulle overta boligen fra 1999, var den verken tømt eller vasket. Kjøperne merket raskt stanken fra selgers firbente venner.

Les mer »
Fukt i påbygg og utett bad

Familien kjøpte rekkehus. Rett etter overtakelse oppdaget de nye eierne fuktskader i tilbygget fra 2002.

Les mer »
Naboens tujahekk

Busker og trær skaper både hygge og mange nabokonflikter. HELPs kunde med advokatforsikring trengte advokathjelp da naboens tujahekk nærmet seg 4,5 meters høyde.

Les mer »