Saker vi har løst

Helsefarlig drikkevann

Eneboligen fra 1980 til kr 2,85 mill. hadde egen brønn. Kjøper hadde fått vite at vannet var ekstra kalkholdig, men dette var ikke det eneste som var spesielt med drikkevannet.

Les mer »
Enebolig med "god standard"

Eneboligen på Nesodden var bygd i 1988 og hadde vanlig, god standard. Etter overtakelsen ble det avdekket fukt i hybelleiligheten på grunn av sviktende drenering, utett bad, ufagmessig kjølerom og feil ved det elektriske anlegget.

Les mer »
Badet måtte rives

Borettslagsleiligheten var solgt med "nytt bad" fra 2009, utført av fagfolk. Kjøperen hadde derfor tillit til at badet fungerte som det skulle, inntil naboen i leiligheten under ringte på.

Les mer »
22 kvm manglet

På visningen understreket megleren hvor viktig kvadratmeterprisen var for prisantydningen på 2.6 millioner kr. Etter overtakelsen viste det seg at boligen var mer enn 20 kvadratmeter mindre enn det som var opplyst ved salget.

Les mer »
Kaldloft ble våtloft

Få uker etter overtakelsen vinteren 2012 oppdaget kjøper fuktighet i knekottene på begge sider av loftsetasjen. Isolasjonen i taket var fuktig.

Les mer »
Rim på soverommet

Boligkjøperne oppdaget rim på gulvlistene på soverommet i eneboligen fra 1980, enda de prøvde å holde det varmt. Det viste seg å være svært mangelfull isolasjon og tetting i veggene. I tillegg frøs vannrørene på kjøkkenet.

Les mer »
Store fuktskader i kjelleretasjen

I forbindelse med oppussing av boligen oppdaget kjøper omfattende fuktskader i kjelleretasjen.

Les mer »
Badevannet flommet utover gulvet

Vannet flommet utover badetgulvet da kjøper brukte badekaret for første gang. Selger ble ikke trodd på at han ikke visste om problemet.

Les mer »
Ikke så godt vedlikeholdt likevel

Eneboligen fra 1988 var påbygd i 1998 og beskrevet som "godt vedlikeholdt". Likevel var det fukt i kjellerleiligheten, feil ved bad og en rekke andre feil og mangler.

Les mer »
Bæringen var borte

Under oppussing oppdaget kjøperne at bærekonstruksjonen var saget over for å få plass til de nye vinduene. Da var det lettere å forstå at vinduer og dører var så vanskelige å rikke.

Les mer »
Hyttebadet smuldret opp

Kjøperne hadde sikret seg en flott hytte på Beitostølen. Men badet var bare fint på overflaten. Under flisene smuldret gulvet opp.

Les mer »
Prisavslag for skjevt kjøkkengulv

Kjøper reagerte på kjøkkengulvet på visning, men selger avkreftet at det var skjevt. Gulvet ble kontrollmålt og funnet i orden, og kjøper slo seg til ro med det.

Les mer »
Rotteskit i tak og vegger

Eneboligen fra 1930 til kr 3,5 millioner var utvidet med et tilbygg fra 1980. Overgangen mellom tilbygg og hoveddel var imidlertid ikke tett.

Les mer »
Kostbar drenering

Dreneringen var ikke mer enn 9 år gammel. Likevel hadde kjelleren stort fuktinnsig. Både skadevurdering og utbedring av kjelleren ble dyrt.

Les mer »
Ny enebolig så dårlig at kjøpet ble hevet

Eneboligen fra 2013 i Sandefjord ble presentert som delikat og lekker. Den så i hvert fall eksklusiv ut med en gang. Det endret seg raskt.

Les mer »
Ulovlig innredet underetasje

Ved salget var det opplyst at sokkelleiligheten var godkjent for utleie. Det ble den først 500 000 kr senere. Godkjenning krevde også dispensasjon fra dagens krav til isolasjon, med mer.

Les mer »
Carporten raste sammen

Ekteparet kjøpte en flott halvpart av en tomannsbolig med carport. Kjøpesummen var kr 2,8 millioner. Men carporten tålte ikke snø.

Les mer »
Kattepiss i veggene

Da kjøperne skulle overta boligen fra 1999, var den verken tømt eller vasket. Kjøperne merket raskt stanken fra selgers firbente venner.

Les mer »
Kostbar katteurin

Prospektet opplyste at «det har bodd katter i huset». Det var også merkbar kattelukt på visning, men selgeren forklarte at kattene var blitt vaksinert dagen før fordi de skulle flytte. Dette hadde medført både stress, besvær og tissing

Les mer »
Råte i takbjelke

For kr 2 475 000,- hadde ekteparet kjøpt enebolig sentralt i Sandnes. Huset var fra 1946, men var betydelig oppusset i senere år. Kjøkkenet var nytt, og balkongen over kjøkkentaket hadde fått nytt dekke i 2001.

Les mer »