Saker vi har løst

Nytt bad med feil

Eneboligen fra 1997 kostet kr 4 millioner. Badet var helt nytt, og skulle være konstruert av fagfolk. Det var imidlertid opplyst at selger selv hadde flislagt badet.

Les mer »
Kjøper vant i Bergen tingrett

Kort etter overtakelsen fikk kjøper beskjed fra Bergen kommune om at de tre soverommene i kjelleren ikke var godkjent. Litt senere ble det også avdekket feil ved bad og elektrisk anlegg.

Les mer »
Rustne spiker til en verdi av 850.000 kroner

Huset i Arendal var ganske nytt. Likevel rustet spikrene slik at hele ytterkledningen måtte byttes.

Les mer »
Naboens tujahekk

Busker og trær skaper både hygge og mange nabokonflikter. HELPs kunde med advokatforsikring trengte advokathjelp da naboens tujahekk nærmet seg 4,5 meters høyde.

Les mer »
Egeninnsatsen holdt ikke mål

Selgeren hadde bygget hytta selv, og opplyst om dette. Men verditaksten erklærte at hytta holdt "normalt god hyttestandard". Den generelle norske hyttestandarden er nok heldigvis vesentlig bedre enn dette, og saken endte med et forlik på...

Les mer »
Kostbar katteurin

Prospektet opplyste at «det har bodd katter i huset». Det var også merkbar kattelukt på visning, men selgeren forklarte at kattene var blitt vaksinert dagen før fordi de skulle flytte. Dette hadde medført både stress, besvær og tissing

Les mer »
Gjennomgående dårlig standard

Leiligheten, kjøpt for kr 1 760 000 var totalrenovert med "gjennomgående meget god standard".

Les mer »
Lekkasje på terrassen

Balkongen var brukt som salgsfremmende argument flere steder i salgsoppgaven, selv om den viste seg å ha både lekkasje og ødelagt rekkverk. Boligen var en selveierleilighet i gård fra 1990 kjøpt for 3,7 millioner.

Les mer »
Fikk arven hun hadde rett på

Da faren døde fikk datteren beskjed fra farens nye ektefelle om at arven ville bli minimal. Faren hadde skrevet testamente til fordel for sin nye kone.

Les mer »
Etter forlik på 475 000 oppdaget kjøperne større skader
Den nyoppussede leiligheten hadde alvorlige feil på begge badene og i kjellergulvene. Da kjøperne utbedret manglene, oppdaget de enda større skader enn hva som var kjent da de inngikk forlik med selgeren. Men selgers forsikringsselskap nektet å utbetale ytterligere 270 000 kroner, og saken endte i retten. Der vant kjøperne på alle punkter.
Les mer »
Badet var ment å holde til selger hadde flyttet

Selgeren hadde fått skiftet sluk. Jobben var gjort svart, og firmaet hadde opplyst skriftlig at tiltaket bare ville løse problemet midlertidig. Kjøper kunne raskt bekrefte at dette stemte.

Les mer »
Solen ble regulert bort

Med advokathjelp fikk huseieren endret kommunens reguleringsplan slik at naboen ikke kunne stjele sollys og utsikt.

Les mer »
Tilbud uten boligkjøperforsikring: 19 000, Med boligkjøperforsikring: 250 000

Kjøperen reklamerte først på egen hånd. Eierskifteselskapet tilbød 19 000 kroner. Så husket han at han hadde rett til advokat gjennom boligkjøperforsikringen og ble tilbudt 100 000 kroner med advokathjelp, men dette dekket ikke skaden. I...

Les mer »
Prisavslag 229 000 kroner i Sør-Trøndelag tingrett

Fersk dom gir kjøper prisavslag for to fungerende bad fra 2007 som ikke tilfredsstiller forskriftskravene. Badene har ikke rør-i-rør-system, som gir trygghet ved lekkasje og gjør vedlikehold enklere. Fordi kjøper fikk delvis medhold, måt...

Les mer »
Drenering 230 000 kroner

Små tegn til fukt i kjelleren ble "friskmeldt" på visning. Selger forklarte at han spylte drensrør to ganger i året for å holde fukt unna. Husket man å gjøre dette, var man trygg.

Les mer »
Uklare tomtegrenser ga prisavslag

I salgsoppgaven var tomtas størrelse riktig. Men grensene gikk ikke der man skulle tro, for eksempel der hekken sto. Blant annet gikk den tvers gjennom carporten. Saken løste seg før behandling i lagmannsretten. Selgersiden bekostet utvi...

Les mer »
Heving i tingretten for manglende seksjonering

Kjøper eide den ene av to seksjoner i en tomannsbolig på Fjellhamar fra 2006. Kjøpesummen var kr 3 950 000. Boligen ble ikke seksjonert innen overtakelsen, slik den skulle.

Les mer »
Mye støy ga heving

Etter innflytning viste det seg at støynivået i leiligheten var svært sjenerende, dag som natt. Leiligheten på Sunnmøre var kjøpt for 1,6 millioner.

Les mer »
Tapte i tingretten til tross for feil på bad

Badet var opplyst renovert av fagfolk i 2005, men like etter overtagelsen oppdaget kjøperne at badegulvet ikke hadde tilstrekkelig fall til at vannet rant ned i sluket ved dusjing.

Les mer »
Verken varmekabler eller drenering

Kjøperne oppdaget raskt at det både manglet varmekabler i stuegulvet og at det var manglende drenering i kjelleren i eneboligen.

Les mer »