Saker vi har løst

Ektepakt og særeie

Mannen hadde vært gift før, og hadde gått gjennom et på alle måter kostbart samlivsbrudd.

Les mer »
Feil ved el-anlegg

Leiligheten i Oslo kostet 1.85 million kroner og var nyoppusset med delvis nytt elektrisk anlegg.

Les mer »
Selger fjernet hyller for 340 000 kroner

Boligen var påkostet og hadde en rekke eksklusive og spesialtilpassede møbler. Blant annet var boligen utstyrt med fastmonterte hyller til en verdi av kr 340 000.

Les mer »
Bod - ikke bod

I salgsdokumentene for leiligheten i Trondheim var det opplyst om bodplass i kjelleren. Kjøperen ba om å få se boden på visning. Megleren sa at han ikke hadde nøkler til boden, men viste kjøperen hvor boden var.

Les mer »
Naboens tujahekk

Busker og trær skaper både hygge og mange nabokonflikter. HELPs kunde med advokatforsikring trengte advokathjelp da naboens tujahekk nærmet seg 4,5 meters høyde.

Les mer »
Klagde på verkstedregning

Bileieren kontaktet sitt vanlige bilverksted for å få utført 90000 km-service på Volvoen sin. Bilen var inne på service like før nybilgarantien på tre år gikk ut.

Les mer »
Uenige om depositum

Leieboeren flyttet før kontrakten utløp, men nektet å betale full leie. Nå er utleier gitt fullt medhold i tingretten.

Les mer »
Ulovlig innredet underetasje

Ved salget var det opplyst at sokkelleiligheten var godkjent for utleie. Det ble den først 500 000 kr senere. Godkjenning krevde også dispensasjon fra dagens krav til isolasjon, med mer.

Les mer »
Stadig nye feil og mangler

Selgers eierskifteforsikring utbetalte 270 000 kroner til kjøperne. Dette var langt fra nok til å dekke utbedring av manglene. Selskapet ønsket heller ikke å delta i rettsmekling for å se om tvisten kunne forlikes. Kjøperne var derfor av...

Les mer »
Luksus med gamle rør

Leiligheten i bygården fra 1898 var beskrevet som påkostet og moderne. "Alt" var nytt, og "omfattende rehabilitert" like før salget. Kjøper hadde understreket hvor viktig det var å få en leilighet hvor det ikke måtte gjøres noen ting.

Les mer »
Villmannspanel

Småbruket besto av flere eldre bygninger. Dette huset var imidlertid nærmest nyoppført på tuftene av et gammelt fjøs.

Les mer »
Rettsmekling om "nyere bad"

I følge annonsen på finn.no hadde borettslagsleiligheten "nyere bad", og det var nytt sluk og soilrør. Men tett var det ikke, og veldig uklart hva som var fagarbeid og egeninnsats. Kjøper tapte i tingretten, men saken ble forlikt på 210...

Les mer »
Undertak var presenning

Hytta fra 1950 ble omfattende renovert i selgers eiertid, i 2004 og 2005. Da ble tre småhytter sammenføyd til én, og det ble lagt nytt tak.

Les mer »
Prisavslag 229 000 kroner i Sør-Trøndelag tingrett

Fersk dom gir kjøper prisavslag for to fungerende bad fra 2007 som ikke tilfredsstiller forskriftskravene. Badene har ikke rør-i-rør-system, som gir trygghet ved lekkasje og gjør vedlikehold enklere. Fordi kjøper fikk delvis medhold, måt...

Les mer »
Blank løgn om badet

Det sto i salgsoppgaven at badet var rehabilitert av borettslaget i 2011. Det var ikke sant.

Les mer »
Nytt bad med feil

Eneboligen fra 1997 kostet kr 4 millioner. Badet var helt nytt, og skulle være konstruert av fagfolk. Det var imidlertid opplyst at selger selv hadde flislagt badet.

Les mer »
Problematisk naboforhold

Vår kunde flyttet til hus på landet. Nærmeste nabo var en gårdbruker med mange hundre mål og som blant annet drev med bier. Etterhvert oppstod det noen mindre uoverensstemmelser mellom naboene.

Les mer »
Totalrenovert, totalt uten isolasjon

Hele borettslaget var totalrenovert i 2008. Det viste seg at kun overflatene var behandlet. Om vinteren var det iskaldt. Og det var heller ingen hemmelighet hva naboene foretok seg.

Les mer »
P-plass i Oslo borte

Salgsoppgaven opplyste at plass i felles garasjeanlegg fulgte boligen. Dette stemte ikke.

Les mer »
Selger ville ikke flytte fra leiligheten

Selger hadde skrevet under på kontrakten, men ved overtagelse nektet han plutselig å flytte ut fra leiligheten. Leiligheten var kjøpt for 2,7 millioner.

Les mer »