Rørarbeider utført av selgers venn

Kjøper oppdaget kloakklukt på badet i 2. etasje i eneboligen fra 1980, og fant ut at det ikke var tilkoblet rør fra dusj og badekar til sluket.
Rørarbeider utført av selgers venn

Skaden skyldtes at kloakkavluftingen besto av et åpent rør opp på loftet slik at fuktig luft fra røret kondenserte. Dette førte til store skader på isolasjon og takplater. Enebolig var kjøpt for 2,4 millioner kroner.

Dette ble gjort

Takstmann oppdaget også lekkasje fra loftet ned i takvinduet på badet og videre ned i vaskeromshimlingen.

Av andre feil var det ikke tett under mønepannene, slik at snø og regn trengte inn på sutaket, og det viste seg at badegulvet verken hadde fall eller oppkant på membranen ved dørterskelen. Baderomsinnredningen hadde sokkel rett på gulv med varmekabler, uten nødvendig luftrom i mellom. I tillegg var det en lekkasje under beslagene i overgangen mellom vegg og terrasse, som lagde fuktmerker i stuen. Takstmannen anslo utbedringskostnadene til kr 197 000.

Bekjent hadde gjort jobben

HELP reklamerte til eierskifteforsikringen , og kontaktet håndverkerne som angivelig hadde utført arbeidene. Det viste seg at firmaet som hadde rehabilitert badet, ikke var ansvarlig for rørarbeidene, og det fremkom etter hvert at en bekjent av selgerne hadde gjort jobben.

Tilbakeholdte opplysninger ga erstatning

HELP anførte på vegne av kjøperen at selger hadde holdt tilbake opplysninger om boligen som kjøper skulle ha fått, og at boligen uansett var i vesentlig dårligere stand enn kjøperen kunne regne med.  

HELP vant frem med kravet overfor eierskifteforsikringen, og kjøperen fikk dekket utbedringskostnadene fullt ut.

     
Kjøper fikk    
Prisavslag kr 197 000
10 advokattimer kr 15 000
Totalt kr 212 000