Hopp til innhold
Min side

Hvorfor tegne boligkjøperforsikring på nye boliger?

Er det nødvendig å tegne HELP Boligkjøperforsikring når en kjøper ny bolig, eller en bolig som fortsatt har garanti etter bustadoppføringslova? Her er ett eksempel på hvorfor det er lurt. 

Interiør

Boligkjøperforsikringen omfatter også nøkkelferdige boliger. En rekke boliger videreselges også mens boligen fremdeles nesten er ny, og reklamasjonsretten mot utbygger fortsatt er i behold.

Boligkjøperforsikring gull verdt

Det kan være gull verdt å kunne søke råd hos advokat om hvordan man skal forholde seg til utbygger. Det er utallige eksempler på at boligkjøpere får problemer med useriøse utbyggere. Mange selskaper opprettes kun i forbindelse med bestemte byggeprosjekt, og avvikles etterpå. Og det finnes seriøse selskaper som brenner seg på useriøse underleverandører. Det hjelper ikke med en seriøs utbygger hvis underleverandøren bommer, og ofte blir kjøper skadelidende.

Disse sakene koster mye fordi avvik gjerne avdekkes fortløpende og over tid. Det påløper mye advokatarbeid, og det er ikke uvanlig at takstmenn er inne mange ganger før saken er slutt.

Med boligkjøperforsikring betaler du aldri timepris for advokathjelp, uansett hvor mange timer som kreves.

Eksempel: Nyoppført bolig i 2016 

Vår kunde kjøpte huset i 2016 direkte fra utbygger for 12 millioner kroner. En måned før overtakelse ble det avdekket at selger ikke ville få midlertidig brukstillatelse fra kommunen. Overtakelsen ble utsatt med nesten 1 år. 

Det ble avdekket avvik etter avvik, og selger måtte bygge de fleste bygningsdelene på nytt. 

Med advokathjelp fra HELP fikk kunden utbetalt 1 225 000 kroner i dagbøter, i tillegg til at han fikk dekket erstatningsbolig.

Det gode resultatet for kunden var et resultat av et stort antall advokattimer brukt til dokumentasjonsinnhenting, argumentasjon og forhandling.  

Juridisk ordbok