Hopp til innhold
Min side

Alle trenger en god advokat!

NNN-medlem Egil Skrindo Nilsen mener at advokatforsikringen skaper trygghet langt utover det man kan få i et arbeidsforhold.

I tråd med LOs grunntanke

NNN-medlem Egil Skrindo Nilsen mener at advokatforsikringen skaper trygghet langt utover det man kan få i et arbeidsforhold.

Det funka veldig bra, sier Egil Skrindo Nilsen om å bruke advokathjelp privat gjennom forbundets kollektive advokatforsikring.

Egil og kona har et småbruk. En nabo krevde å få lage ny bro og vei over til Egils eiendom. Det var ikke Egil så interessert i, og naboen tok saken til jordskifteretten for å få sin løsning i gjennom. Egil kontaktet HELP, som leverer advokathjelp til medlemmer med LOfavør Advokatforsikring.


Genialt
Jeg fikk veldig god veiledning, og kom veldig godt ut av det.

Egil fremhever særlig at han ikke hadde kommet til å legge frem saken på samme måte, om han ikke hadde fått så god rådgivning før han møtte i retten. Dessuten lærte han mye om hvordan jordskifteretten fungerer, og hvilken prosedyre retten følger.

Vær konstruktiv, var det viktigste rådet vi fikk. Ikke kom med piggene ut. Vi laget derfor en alternativ tegning med løsningen vi ønsket oss, men var forberedt på ikke å få medhold, så vi laget også et tredje forslag, og følte oss godt forberedt, sier Egil, som sier at det ble ganske hett under drøftingene i retten. Men det løste seg til slutt. Plan- og bygningsetaten sa ja til begge Egils forslag. Usikkerheten gjaldt om Vegvesenet ville godkjenne planene, men her kontaktet jordskifteretten vegvesenet på eget initiativ og fikk forslaget vedtatt med en liten justering.

 

Skaper trygghet

Advokatforsikring er fantastisk, og helt etter LO-hjertet, sier Egil, som mener at forsikringen skaper trygghet for medlemmene på en helt annen måte enn man kan forvente i et arbeidsforhold.

Slik jeg ser det, trenger man en god tannlege, en god regnskapsfører og en god advokat. Nå mangler vi bare regnskapsføreren ettersom det offentlige fortsatt ikke har tatt innover seg at vi trenger økonomisk opplæring på skolen, sier Egil.

 

Advokathjelp når du trenger det 

Kontakt advokat 
Egil råder alle som har juridiske spørsmål eller problemer å kontakte HELP.  Kontaktinfo er enkelt tilgjengelig i LOfavørappen, og du finner også mer info på help.no/nnn. Her finner du også informasjon på engelsk, polsk, russisk, litauisk og slovakisk. Og hvis du ikke er så stiv i norsk, kan det være fornuftig å få hjelp til å skrive juridiske brev når det trengs.  

Og be gjerne tillitsvalgte om hjelp til å ringe HELP, avslutter Egil, selv tillitsvalgt i NNN. 

Med LOfavør Advokatforsikring kan du når som helst kontakte HELPs advokater for rådgivning.