Hopp til innhold
Min side

Med de beste foredragsholderne og engasjerte kursdeltakere skal vi sammen gjøre HELP-konferansen (tidligere Lysebu-konferansen) til høstens beste kursopplevelse. Vi legger opp til mat, drikke og diskusjoner på toppnivå, og oppfordrer samtlige deltakere til å overnatte på hotellet slik at vi får tid til å snakke både fag og fjas sammen.

HELP-konferansen arrangeres av advokatene i HELP, landets største advokatmiljø for privatpersoner.

Stemingsrapport fra fjorårets Lysebukonferanse

Foredragsholdere

 • Stig Bech: Tilbud, aksept, forbehold og tilbakekall av dispositive utsagn i bolighandel

  Stig har over flere tiår vært en ledende advokat innen fast eiendoms rettsforhold. Han har i hovedsak jobbet med transaksjoner, eiendomsutvikling, myndighetskontakt, finansiering og restrukturering i eiendomsforetak.

 • Aksel Stumpf: Nyere rettspraksis innen avhendingsloven og bustadoppføringsloven

  Aksel har lang erfaring med rådgivning, vurdering og prosess innen forretningsjus på HELPs rettsområder, herunder entreprise, kontraktsrett og håndverkertjenester, samt saker for boligkjøpere.

 • Hanne Nordskog-Inger, Daniel Helgesen,Blerande Thaqi og Finn Christian Hovde-Hagen : Status avhendingsloven og forskrift til avhendingsloven

  Hanne fra Eiendom Norge er fagsjef for foreningens eksamener, kurs, fagforum og Eiendomsmeglerskolen. Daniel er administrerende direktør i bransjeorganisasjonen, Norsk takst. Finn Christian Hovde-Hagen jobber som fagspesialist på avdelingen for boligselgerforsikring i Fremtind. Blerande er fagsjef for boligkjøperforsikring i HELP, hvor hun har lang erfaring med alle typer saker på boligkjøpers side.

 • Borgar Høgetveit Berg: Eiendomshevd

  Borgar er høyesterettsdommer siden 2017. Han har skrevet en rekke bøker og artikler innenfor formues- og prosessrett. Årets foredrag har tittelen "Eiendomshevd".

 • Vidar Aarnes: Forskrift til avhendingsloven – ulike problemstillinger

  Vidar er bygningsingeniør en av landets fremste bygningssakkyndige. Han er mye brukt som kursholder og har vært sentral i utarbeidelsen av instrukser og skjematurer innen tilstandsrapportering av fast eiendom.

 • Marianne Reusch: Hjelp, jeg eier - Liten, juridisk verktøykasse med smarte løsninger

  Marianne er doktor i rettsvitenskap, forfatter og foreleser. Hun har blant annet skrevet om allemannsretten og friluftsloven.

 • Henrik Syse: Etikktimen

  Henrik er filosof, samfunnsviter og forsker ved Institutt for fredsforskning, medlem av Nobelkomiteen og tilknyttet en rekke læresteder, som Forsvarets høgskole og Oslo Nye Høyskole. Han er en erfaren foreleser om etiske problemstillinger. 

 • Joakim Ulltveit-Moe: Styreansvar. Hovedvekt på styreansvaret for håndverksbedrifter og eiendomsutviklere

  Advokat Joakim Ulltveit-Moe har erfaring fra de fleste sider av forsikrings-, kontrakts- og eiendomsretten, og skal i år snakke mest om styreansvar for håndverksbedrifter og eiendomsutviklere. I forbifarten nevner vi også at Joakim førte "Kistebakkane"-dommen for Høyesterett.  

Har du spørsmål, ta kontakt med Anne Caspersen på helpkonferansen@help.no