Hopp til innhold
Min side

Advokatforsikringen avgjorde

I møte med et vanskelig selskap gjorde advokatforsikringen at han fikk varene han hadde betalt for, mener Christian Heinecke.

Christian er medlem av Norsk Arbeidsmandsforbund, og har nylig brukt advokatforsikringen alle medlemmer av Norsk Arbeidsmandsforbund har som kollektiv medlemsfordel. Han hadde forhåndsbetalt for garderobeskap som lot vente på seg. Han var klar over at det ikke er lurt å forhåndsbetale for varer, men gjorde det likevel fordi butikken la opp til denne løsningen. Frustrasjonen økte ettersom tiden gikk uten at han fikk varene han hadde betalt for.

Da kontaktet jeg HELP, og brukte advokaten som rådgiver. Rådene jeg fikk, brukte jeg aktivt overfor garderobefirmaet, sier Christian. Han fortalte også til selgeren at han var i kontakt med advokat om saken.

Jeg mener at dette var avgjørende for at jeg fikk varene til slutt. De kom, leverte varene og kjørte avgårde så fort de kunne.

 

Be om råd

Det er lett å ta kontakt med HELP. Det er det beste rådet jeg kan gi til alle som har et juridisk spørsmål eller problem. Det verste som kan skje er at de svarer at forsikringen ikke dekker det, sier Christian.

Han har selv lang erfaring som tillitsvalgt og er ansatt i LO. Han vet av erfaring at mange syns det er skummelt å skulle kontakte en advokat.

Jeg vet at behovet er stort, men at mange engster seg for å snakke med advokat. Jeg mistenker også at halvparten av kollegene mine ikke kjenner til at de har advokathjelp gjennom forbundet og hva den kan brukes til, sier Christian.

Christian tror at medlemsmøter der mange er samlet, er det beste stedet å informere om forsikringen på.

Ta det med folk der de er!

LOfavør Advokatforsikring leveres av HELPs rundt 150 advokater. Forsikringen har til hensikt å gjøre det enklere for medlemmer å søke juridisk råd i privatlivet. Det er enkelt å kontakte HELP via Min side, post@help.no eller telefon 22 99 99 99. Og husk at HELP har ti års erfaring med å hjelpe medlemmer av LO-forbund med små og store juridiske saker.