Hopp til innhold
Min side

Vårt samfunnsoppdrag - å gjøre advokattjenester tilgjengelig for alle!

HELPs visjon er enkel: Det skal ikke være lommeboka som bestemmer hva som er rett eller galt, eller hvem som tar feil. Men det skal være mulig å finne gode juridiske løsninger selv om du ikke kan betale advokatbransjens timepris. Derfor finnes HELP, og dette er vårt samfunnsoppdrag.    

Våre advokater er dine advokater 

Altfor lenge har rettferdighet tilhørt de som har råd til det. Det ønsker vi å endre. Våre ansatte advokater er også dine advokater. Ingen har flere saker om arv og familie enn HELP. Vi svarer på spørsmål, hjelper deg med samboeravtalen, testamentet, husleieavtalen, forsikringssaken, id-tyveriet, eller kjøp og salg av stort og smått, og vi forhandler på dine vegne når du trenger det.  

Løsninger i og utenfor retten 

Vi løser de fleste saker utenfor domstolene, takket være godt advokatarbeid. Og stadig flere konflikter løses i mekling før de gjør ubotelig skade. Men vi går også i retten når du trenger oss der. HELPs 170 advokater er faktisk i retten hver uke, over hele landet.  

Ikke høy timepris, men lav månedspris 

Hos HELP betaler du ikke timepris, men får ubegrenset advokathjelp til saken er løst. Dette er mulig når mange betaler litt hver i måneden. I dag er 2 millioner nordmenn dekket av HELPs ulike rettshjelpsforsikringer. Det forplikter.  

Vi trenger også deg

Men visjonen vår lar seg ikke gjennomføre uten din hjelp. Derfor ber vi om at du som allerede er kunde, bruker oss, hver gang du kommer til et juridisk veikryss. Når du vet at det er trygt å ha oss i ryggen, håper vi nemlig at du vil anbefale oss videre til andre.  

Og vi trenger politisk vilje

Siden 2005 har vi i HELP utfordret advokatbransjen. Men for å lykkes trenger vi politikere som også fremover er modige nok til å la oss konkurrere. Alle kan tilby advokathjelp på gammeldags vis, til gammeldags pris. Men vi vil fortsette å gi deg høy kvalitet til lav pris. Da trenger vi politikere som lovfester forsikringsselskapenes rett til å tilby kundene advokathjelp. Og det er nå politikerne har sjansen til å hjelpe oss å gjøre advokattjenester tilgjengelig for alle. Ny advokatlov vedtas våren 2022.   

PS: Ikke alle har mulighet til å tegne advokatforsikring i HELP. Derfor støtter vi hvert år ulike rettshjelpstiltak som når ut til mennesker vi ellers ikke treffer. I år går vår støtte til Amnesty, JURK og «God jul, lille venn». Fordelingen bestemmes av våre ansatte.