Hopp til innhold
Min side

Ingar fikk førerkortet tilbake

Som transportarbeider er Ingar Magnussen blant medlemmene som har hatt advokatforsikringen lengst. Da førerkortet røyk, ble den god å ha.

Fikk førerkortet tilbake 

- Det er ikke moro å miste førerkortet, særlig når du driver med transport, sier Ingar, som nylig var uheldig og bulket bilen.  

 

Motsatte seg inndragelse 

Ut fra situasjonen inndro politiet førerkortet umiddelbart. Som gammel transportarbeider visste han at han har valget mellom å godta førerkortbeslaget eller motsette seg inndragelsen. Han valgte det siste.  

Kollisjonen skjedde en lørdag. Den påfølgende mandagen kontaktet Ingar HELP og ba om hjelp. Han fikk raskt kontakt med advokaten sin. Ingar er blant medlemmene i Fellesforbundet som har hatt advokatforsikring lengst. Transportarbeiderne innførte LOfavør Advokatforsikring allerede i 2010, og medlemmene fikk tidligere i år videreført forsikringen.  

Selv om Ingar var trygg på at han hadde gjort rett i å motsette seg inndragning av førerkortet, var det trygt å få støtte i valget han hadde gjort fra advokat Javad Jaghori i HELP, som selv har bakgrunn fra politiet.  

Hvis du nekter å godta førerkortbeslaget, plikter nemlig politiet å sende saken over til tingretten for avgjørelse innen tre uker. Godtar du inndragning av førerkortet, kan det gå mye lengre tid.   

- Jeg fryktet å bli gående i flere måneder uten førerkort, sier Ingar.  

Ingar fikk et forenklet forelegg, men ikke noe vedtak om fortsatt inndragelse av førerkortet, og valgte i samråd med advokaten sin å vedta forelegget på 9 000 kroner. På denne måten fikk han førerkortet tilbake så raskt det var praktisk mulig.  

  

Gode råd er ikke dyre 

Med advokatforsikring betaler du ikke timepris til advokat. Forsikringspremien dekker nødvendig advokathjelp, og Ingar er ikke i tvil:   

- Det er veldig greit å ha noen å rådføre seg med i saker som denne, og jeg opplevde at jeg fikk god hjelp, sier Ingar som mener at alle medlemmer som har juridiske spørsmål bør benytte seg av advokattilbudet. 

Det er ikke noe å lure på. Du betaler for å få hjelp, så bruk den!

Her kan du lese mer om førerkortbeslag.