Hopp til innhold
Min side

Dette bruker Lokmann-medlemmer advokatforsikringen til!

HELP har behandlet over 500 saker for medlemmer av Norsk Lokomotivmannsforbund. Vi har sett på hvilke rettshjelpsområder som har vært mest interessante for medlemmene. 

Par smiler mot hverandre

Det er innenfor familierett flest medlemmer har hatt rettshjelpbehov. Dette er saker som handler om alt fra ektepakt og samboeravtaler til samlivsbrudd og barnefordeling. HELP ønsker å finne løsninger der det har oppstått konflikt, men også forebygge fremtidig konflikt. 

Menge medlemmer har også tatt kontakt vedrørende fast eiendom. Det er mye som går under dette fagområdet, for eksempel husleieavtaler. Kan leien justeres når som helst? Hva skjer hvis boligen ikke er som avtalt når du flytter inn? Har utleier lov til å kaste ut leietaker hvis han ikke oppfører seg?  

Nabokrangler er heller ikke sjeldne. Hva gjør du når naboen planerer ut eiendommen på andre siden av hekken? Kan gjerdet ditt være så høyt som du ønsker? 

Dette er kanskje spørsmål du ikke forestiller deg at du trenger advokat til, men naboforhold kan endre seg raskt, og med dette behovet for juridiske råd. Da er det veldig greit å ha noen å kontakte, uten at det koster ekstra. Det har Lokmann-medlemmene erfart!