Hopp til innhold
Min side

Det handler om livet du lever

Einar Ulriksen begynte å grave i hva som ligger i medlemskapet da han ble pensjonist. Da oppdaget han advokatforsikringen.

Barn og voksen holder hender

Det handler om livet du lever

Jeg visste at jeg hadde en form for advokatforsikring, men det var først da jeg ble pensjonist i fjor og begynte å betale noe av medlemskapet mitt sjøl at jeg begynte å se hva det inneholder, sier Einar Ulriksen.  

Og advokathjelpen kom godt med. For Einar og kona hadde nylig opplevd at en nær slektning var for sent ute til å kunne skrive framtidsfullmakt. Dette ønsker de å unngå selv, og har fått hjelp av advokaten sin i HELP. En framtidsfullmakt gir den du gir tillatelse lov til å handle på dine vegne hvis du ikke lenger kan ta vare på deg selv. Fullmakten kan for eksempel gi barna dine anledning til å selge huset ditt om du blir dement slik at det ikke forfaller.   

Det har vært mye snakk om framtidsfullmakt, og jeg hadde begynt å lete litt på nettet selv, men det blir fort komplisert: Hva skal stå der, og hvordan skriver jeg det? Når jeg betaler for advokathjelp, er det ingen grunn til at jeg skal rote med dette selv, sier Einar, som er fornøyd med advokatforsikringen.  

Jeg har fått helt fantastisk hjelp!  

   

Tenk på det i tide 

Du vet ikke hva du kan komme bort i privatlivet, enten du er ung eller gammel, sier Einar.  

Derfor mener han det er topp å ha juridisk hjelp gjennom forbundet slik at du vet hvor du kan henvende deg.  

Eldre kan ha behov for testament, og trenge hjelp med for eksempel kjøp og salg, på samme måte som yngre. De kan dessuten komme bort i litt av hvert, som skilsmisse, økonomiske problemer og konflikter om barna. Da er det greit å kunne be om hjelp.  

  

Fjernt for folk 

Likevel tror Einar det er ganske fjernt for mange å skulle henvende seg til en advokat, og finne ut hvem de skal kontakte. Skummelt kan det også være, og noen er sikkert redd for at saken deres ikke skal være "viktig nok". Ikke vet de hvordan de skal snakke med advokaten, heller. Derfor er det desto viktigere at advokatene er enkle å komme i kontakt med, mener Einar.  

Dette handler om livet du lever. Da er det helt på sin plass at forbundet er til stede for å hjelpe deg med akkurat det, avslutter Einar.