Hopp til innhold
Min side

Tips for å handle trygt på nett

Å handle på nett kan være praktisk, spesielt nå under pandemien hvor vi blir oppfordret av myndighetene å være mest mulig hjemme. Samtidig kan det være mange gode tilbud ute og går, og flere ser nok mulighetene til å gjøre et godt kjøp, og sikre seg julegavene tidlig.

Innhold:

Husk imidlertid at selv om det markedsføres reduserte priser og stor avslag, er det viktig å undersøke om prisen du betaler er god. Se deg derfor ikke blind på hvor mye butikken markedsfører at prisen er satt ned.

Se Forbrukertilsynets artikkel om Black Friday.

HELP har laget en sjekkliste, så du kan være sikrere på at du har gjort en trygg handel fra en seriøs nettbutikk.

 

Anchor tag: 1

Er nettbutikken seriøs? 

For å oppsummere, så er det helhetsinntrykket du får av nettbutikken som burde tilsi om dette er risikofylt eller ikke. Er du usikker, så er det kanskje ikke verdt å ta sjansen.

 

Anchor tag: 2

Vær bevisst med valg av betalingsmetode

Vi anbefaler alle å bruke kredittkort for netthandel fremover debet-kort hvor du trekkes direkte fra konto når du betaler. I de fleste tilfeller kan du stoppe betalingen hvis varen du har kjøpt for eksempel ikke dukker opp i posen. Faktura er et alternativ hvor du ikke forhåndsbetaler, men siden du ofte må oppgi personnummer, så foretrekker vi kredittkort. 

Jo flere kjente betalingsmetoder nettbutikken har, jo større sannsynlighet er det for at dette er et trygt sted å handle.

 

Anchor tag: 3

Vær forsiktig med å oppgi personlige opplysninger

Du trenger ikke oppgi noe informasjon før du skal handle, og ikke sensitive opplysninger som for eksempel personnummeret, med mindre du skal betale med faktura eller gjennom en finansieringsordning.

Enhver nettbutikk skal ha et synlig område som heter «Personvern », hvor de forteller hvilke opplysninger de har om kunder og besøkende, og hva de skal bruke det til. Hvis du ikke finner en slik side, vil vi anbefale deg å styre unna.

 

Anchor tag: 4

Sjekk prisen!

Dette har ikke så mye med sikkerhet ved kjøpet å gjøre. Men mer at du skal få en god pris! Ved å bruke tjenester som prisguide.no og prisjakt.no kan du se prisutviklingen på produktet du vil kjøpe. Selv om et tilbud kan fremstå som bra, så har det vært flere eksempler på kjente butikker som setter opp prisene, for så å rabattere de. Med tjenestene over kan du se hva prisen på et produkt har vært over tid, og hva forskjellige nettbutikker (som er trygge), har priset de til.

 

Anchor tag: 5

Hør Podkast: Hvilke rettigheter har du

Med advokatforsikring kan du få hjelp

Lovbok og advokater

Advokatforsikring

Din egen advokat når du trenger hjelp i privatlivet. Du betaler ingen timepris.

Les mer om Advokatforsikring