Hopp til innhold
Min side

Hyttearven

Arv kan gjøre rare ting med oss. Slik som disse to søsknene som sluttet å snakke med hverandre på grunn av en hytte.

Partysvensker

Utleie er jo vel og bra. Men hva gjør du når du plutselig innser at du leier ut til en gjeng bråkete partysvensker?

Nabobikkja

Ny bolig er tipp topp. Men det er jo kanskje ikke like stas med den svære bikkja til naboen som gir totalt blaffen i tomtegrensa.

Kikkeren

De fleste naboer er jo hyggelige, men hva med resten? Ja, for eksempel han som alltid står og glor på deg når du er ute i hagen.

Dusjtrøbbel

Endelig er badet pusset opp! Jobben er betalt, og alt er fryd og gammen. Ja, bortsett fra at vannet renner vekk fra sluket, da.

Peisproblemer

Håndverkere kommer i mange varianter. Slik som han som stakk av med hele peisen da han skulle rydde opp etter seg.

HELP Boligkjøperforsikring PLUSS

Sikrer deg advokathjelp i en rekke saker, tvister og utfordringer som kan dukke opp i hverdagen. Forsikringen dekker langt mer enn en ordinær boligkjøperforsikring.

Å flytte fører med seg mye nytt. Du må gjøre små og store valg på kort tid, uten at du kan sette deg så nøye inn i alt. Da kan det være veldig fint å ha en forsikring som passer på deg om du skulle havne i trøbbel.

Det kan være med naboene dine, håndverkerne, kommunen og det offentlige, butikken du kjøpte sofaen i, arven som skulle være egenkapital og mye, mye mer.

HELP hjelper deg også med praktiske ting som å sette opp samboerkontrakt, utleieavtale, svare på skattespørsmål og så videre.

Klager knyttet til alle typer kjøp av ferdig oppført bolig (hus, leilighet, fritidsbolig).

Tilgang til juridisk bistand fra du tegner forsikringen hos megler og i fem år etter overtagelsen.

Juridisk rådgivning og advokathjelp gjennom rettsapparatet, når du trenger det.

Tilgang til digitale juridiske avtaler via Min side.

I tillegg advokathjelp innenfor disse privatrettslige områdene:

En ordinær boligkjøperforsikring hjelper deg i saker som omhandler mangler og krav som kan rettes mot forrige eier. Dette er en motvekt til boligselgerforsikringen, og er den enkleste forsikringen vi tilbyr.

Ordinær boligkjøperforsikring er også inkludert i HELP Boligkjøperforsikring PLUSS. I tillegg er du da sikret advokathjelp innen en rekke områder som ordinær boligkjøperforsikring ikke dekker.

Dette er blant annet naboforhold, håndverkertjenester, arv, utleie, plan- og bygningsrett, skatterett med mer.

Noe forenklet sier vi at en boligkjøperforsikring dekker selve boligkjøpet, mens HELP Boligkjøperforsikring PLUSS også hjelper deg i hverdagen som følger.

Boligkjøperforsikring kjøpes én gang og gjelder for fem år. HELP Boligkjøperforsikring PLUSS fornyes årlig.

HELP Boligkjøperforsikring PLUSS kan kun tegnes i forbindelse med kjøp av bolig.

Eiendomsmegleren vil tilby forsikringen når boligkontrakten skal signeres.

Dette er prisen for HELP Boligkjøperforsikring PLUSS:

Borettslagsbolig og aksjeleiligheter: kr 6 900
Leiligheter og rekkehus: kr 10 200
Ene-/tomannsbolig, fritidsbolig og tomt: kr 14 300

HELP Boligkjøperforsikring PLUSS gjelder for ett år. Ønsker du å forlenge forsikringen, koster dette 2.800 kr i året.

Vanligvis dekker villa- og innboforsikringer noe rettshjelp, men disse har alltid en øvre grense. Som regel er denne grensen 100 000 kroner. Dette beløpet nås kjapt i en sak av litt omfang.

HELP Boligkjøperforsikring PLUSS har ingen slik øvre grense. Her dekker vi hele saken din – helt frem til den er løst. Dette får du ingen andre steder.

I tillegg dekker HELP Boligkjøperforsikring PLUSS idømte saksomkostninger hvis du skulle tape en sak. Vi har dermed fjernet enhver risiko for å ta saken til retten.

Dette er dine motparter klar over, og derfor øker ofte muligheten for å oppnå et godt forlik, uten at saken ender i domstolene.

Undersøkelsen er utført av Opinion og viser at 8 av 10  har opplevd en situasjon de siste fem årene som utløser juridiske spørsmål. Vi vet at advokathjelp gjennom forsikring i slike situasjoner kan spare mye penger og hindre store konflikter. Les mer om undersøkelsen her.