Hopp til innhold
Min side

Har du blitt utsatt for netthets?

Har du en ekskjæreste som du tidligere har sendt intime bilder til? Har noen tatt bilder av deg på en fest som du helst vil glemme? Eller er det noen som legger ut nedsettende og mobbende utsagn om deg på åpne eller lukkede forum?

Kvinne med kopp i hånden ser ut av vinduet

Et økende problem

I dag går nesten alle rundt med en mobil som kan ta, redigere og publisere både bilder og tekst som gjør det mulig å dele omtrent hva man vil med hvem man vil på nett og sosiale medier. Omfanget av netthets i form av hatprat, mobbing, sjikane og deling av krenkende bilder eller tekster er et raskt økende problem.

Uavhengig av om man ytrer seg aktivt på internett og i sosiale medier, kun bruker sosiale medier privat eller ikke bruker det i det hele tatt, kan man risikere å bli utsatt for hets, sjikane, mobbing, trusler eller krenkende publiseringer på nettet. 

Vanskelig å få det fjernet

Hvis noe først har blitt spredd på nettet kan det være nesten umulig å få det fjernet. En ytring er kanskje ikke så ille, men et intimt bilde kan oppleves som noe helt annet. Vi i HELP kontaktes av flere og flere kunder som føler at de ikke vet hva de kan og bør gjøre for å begrense det som for de fleste oppleves som en stor skade. 

Hva kan du gjøre for å minske sannsynligheten for netthets? 

Hva gjør du hvis du har blitt utsatt for netthets?