Hopp til innhold
Min side

Har du blitt utsatt for netthets?

Har du en ekskjæreste som du tidligere har sendt intime bilder til? Har noen tatt bilder av deg på en fest som du helst vil glemme? Eller er det noen som legger ut nedsettende og mobbende utsagn om deg på åpne eller lukkede forum?

Kvinne med kopp i hånden ser ut av vinduet

Har du blitt utsatt for netthets?

De aller fleste i Norge i dag har fri tilgang til informasjon og mulighetene til å dele informasjonen videre. Ved hjelp av en mobil kan man ta bilder og redigere og publisere tekst, som raskt kan spres videre på nettet og i sosiale medier. Der er spredningspotensialet stort. Vi i HELP opplever at omfanget av netthets i form av hatprat, mobbing, sjikane og deling av krenkende bilder eller tekster er et vedvarende problem.

Benytter man seg av nettet og sosiale medier, kan du risikere å bli utsatt for hets, sjikane, mobbing, trusler eller krenkende publiseringer på nettet – uansett hvor aktiv du er. Da kan en advokatforsikring være godt å ha.

Publiseringer kan være vanskelige å få fjernet

Når noe er lagt ut, er det nærmest umulig å få det fjernet fra hele internett. Da oppleves det forferdelig eksempelvis å ha fått spredt et intimt bilde av seg selv. Vi i HELP kontaktes ofte av kunder som føler seg rådville når det er spredt uønsket innhold på nettet.

Hva kan du gjøre for å minske sannsynligheten for netthets?

Det er heldigvis noen enkle tiltak som reduserer sannsynligheten for å bli utsatt for netthets:

Hva kan du gjøre hvis du har blitt utsatt for netthets?

Vi i HELP blir ofte spurt om hva man kan foreta seg for å begrense skadene, hvis man har blitt utsatt for netthets. Dette er våre anbefalinger:

 

Vårt siste råd, er å ta kontakt med HELP. Vår erfaring er at mange opplever det som betryggende å ha en advokat å snakke med om saken. Det kan i noen tilfeller være en fordel at henvendelser til den som står bak publiseringene kommer fra en advokat. Da kan en advokatforsikring være gull verdt å ha.

Med advokatforsikring kan du få hjelp

Lovbok og advokater

Advokatforsikring

Din egen advokat når du trenger hjelp i privatlivet. Du betaler ingen timepris.

Les mer om Advokatforsikring
Juridisk ordbok